Suora

  • Rallin MM, Turkki, EK 10

Caster Semenya vaihtoi matkaa – tavoittelee 200 metrin olympiakisapaikkaa

Caster Semenya ei voi puolustaa 800 metrin olympiakultaansa, koska hän ei ole suostunut noudattamaan WA:n määräyksiä koskien testosteronirajoja.

yleisurheilu
Caster Semenya
Caster Semenya.Getty Images

Kaksinkertainen 800 metrin juoksun olympiakultamitalisti Caster Semenya yrittää nousta huipulle hänelle vieraammalla 200 metrillä. Semenya ilmoitti, että hän tavoittelee edustuspaikkaa Tokion olympialaisiin ja kellotti Etelä-Afrikan Pretoriassa käydyssä kilpailussa ajan 23,49. Aika ylittää 0,69 sekunnilla olympialaisten naisten 200 metrin kisarajan, joten aikaa pitäisi viilata matalammaksi.

– Kutsun itseäni yliluonnolliseksi. Voin tehdä mitä haluan. Haastan aina itseäni. Tämä ei ollut helppo päätös, Semenya avasi 800 metriltä 200 metrille siirtymistä.

Semenya, 29, ei voi puolustaa 800 metrin olympiakultaansa, koska hän ei ole suostunut noudattamaan Kansainvälisen yleisurheiluliiton WA:n määräyksiä koskien testosteronirajoja.

– Olen tottunut juoksemaan kaksi kierrosta ja sitten juoksenkin vain puoli kierrosta. Se vaatii sopeutumista, mikä ei ole helppoa, mutta kaikki on mahdollista, Semenya paalutti.

Näytöt Tokiota varten pitää antaa viimeistään 29. kesäkuuta.

Lue myös:

Huippujuoksija Caster Semenya teki pelaajasopimuksen jalkapallojoukkueen kanssa

Sveitsin korkein oikeus käänsi kelkkansa: Semenyan on käytettävä lääkitystä kisatakseen, hallitseva mestari jättää MM-kisat väliin

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat