Suora

  • Koruja juhliin ja mielenosoituksiin

Muodostelmaluistelun MM-kisat on peruttu – Team Uniquen edustusoikeutta ei tarvitse enää jännittää

Team Uniquen seura HSK antaa selvityksen seuran ja Mirjami Penttisen tilanteesta Taitoluisteluliitolle 28. maaliskuuta.

urheilu
Team Unique.
HSK:n Team Unique muodostelmaluistelun SM-kisoissa Espoossa helmikuussa.Lehtikuva

Koronavirus vei muodostelmaluistelun senioreilta mahdollisuuden ratkaista vuoden 2020 maailmanmestaruudet. Yhdysvaltojen taitoluisteluliitto U.S. Figure Skating ja Kansainvälinen luisteluliitto ISU ilmoittivat, että MM-kilpailut peruuntuvat koronaviruksen vuoksi.

Muodostelmaluistelu on ollut Suomelle menestyslaji, josta on tullut lähes vuosittain MM-mitaleita.

– Tietysti tämä harmittaa, mutta kaikki ymmärtävät päätöksen. Tämä on kuitenkin vain urheilua ja eiköhän ensi vuonna ole taas MM-kisat, Taitoluisteluliiton puheenjohtaja Laura Raitio sanoi.

Kilpailut piti järjestää Lake Placidissa 3.–4. huhtikuuta. Suomea edustamaan olivat lähdössä Helsinki Rockettes ja Team Unique.

Team Uniquen seuran HSK:n ympärillä on ollut kuohuntaa epäasialliseen käytökseen syyllistyneen valmentaja Mirjami Penttisen ympärillä. Taitoluisteluliiton kurinpitolautakunta asetti Penttisen 12 kuukauden kilpailukieltoon, mutta seura salli valmentajan palata takaisin työhönsä viime maanantaina. Liitto väläytti jatkotoimenpiteenä sitä, että seura voidaan erottaa liiton jäsenyydestä jolloin myös MM-kisat jäävät väliin.

– Kisojen peruminen ja Penttisen tilanne ovat kaksi eri asiaa. Ne eivät liity toisiinsa mitenkään, Raitio sanoi.

Seuran mukaan Penttinen ei olisi lähtenyt MM-kisoihin Team Uniquen mukana. HSK antaa selvityksen liitolle seuran ja Penttisen tilanteesta 28. maaliskuuta.

Lue myös:

Mirjami Penttisen seura uhattiin erottaa Taitoluisteluliitosta – asiantuntijat tyrmäävät ajatuksen: "Satavarmaa, että siihen ei ole mitään oikeutta"

Urheilijoiden nöyryyttämisestä rangaistu valmentaja saa palata työhönsä – ratkaisu tyrmistytti Olympiakomitean pomon: "Ei voi kuin ihmetellä"

HSK:n puheenjohtaja: Mirjami Penttinen ei lähde MM-kisoihin joukkueen kanssa – päätös työvelvoitteen palauttamisesta tehtiin pääosin julkisuudessa olevien tietojen perusteella

Taitoluisteluliitto voi estää Team Uniquen MM-kisamatkan, koska epäasialliseen käytökseen syyllistynyt valmentaja palaa töihin – "Puntti ei saa tutista"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat