1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. ampumahiihto

Elä uudelleen Kaisa Mäkäräisen uran viimeinen huikea kisa! Suomalaistähden päätöskisan jättipotti jäi vain sekuntien päähän

Kaisa Mäkäräinen teki kovan nousun uransa viimeisessä maailmancupin osakilpailussa. Katso Mäkäräisen viimeisen kilpailun huippuhetket kuvaa klikkaamalla.

Kaisa Mäkäräinen

Kaisa Mäkäräinen päätti mittavan uransa kotistadionillaan takaa-ajokisan neljänteen sijaan. Mäkäräinen oli ylivoimaisesti kisan paras hiihtäjä, mutta Kontiolahden stadionin oikukas tuuli vaikeutti Mäkäräisenkin ammuntaa.

Reilun minuutin kärjen perään startannut Mäkäräinen nosti sijoitustaan ennen ensimmäistä makuupaikkaa neljä pykälää, mutta yksi ohilaukaus pudotti hänet jälleen tuloslistalla alaspäin.

Toiseen makuupaikkaan mennessä Mäkäräinen oli jälleen kivunnut hyviin asemiin, mutta ohilaukaus pudotti häntä muutaman sijan. Pystypaikkaan mennessä Mäkäräinen oli päässyt jo kymmenen parhaan joukkoon, mutta kaksi ohilaukausta maksoivat paljon.

Mäkäräinen nosti ennen viimeistä ampumapaikkaa itseään jälleen lähelle kymppisakkia ja huippuonnistuminen ampumapenkalla nosti hänet kuudennelle sijalle.

Mäkäräinen osoitti viimeisellä hiihtopätkällä olevansa edelleen huippuhiihtäjä, sillä hän imi kiinni eroa edellään hiihtäneisiin Italian Lisa Vittozziin ja Sveitsin Selena Gaspariniin. Aivan ei matka riittänyt loppuun asti.

Kisan voitti Ranskan Julia Simon, joka juhlisti samalla uransa ensimmäistä maailmancupin osakilpailuvoittoa. Gasparin kukisti Vittozzin stadionilla ja otti kakkospaikan itselleen.

Norjan Tiril Eckhoff ja Italian Dorothea Wierer kävivät tiukan kamppailun maailmancupin kokonaiskilpailun voitosta. Kaksikon välinen ero ennen viimeistä kisaa oli vain kahdeksan pistettä Wiererin hyväksi.

Eckhoffilla oli cupin voitto omissa käsissään, mutta hän ampui viimeisellä ampumapaikalla peräti kolme ohilaukausta ja putosi kärkipaikalta kymmenennelle sijalle. Kaiken kaikkiaan Eckhoff ampui kuusi ohilaukausta ja hän voitti viisi ohilaukausta ampuneen Wiererin vain yhdellä sijalla.

Muista suomalaisista Suvi Minkkinen onnistui ampumapenkalla hyvin, sillä hän ampui vain kaksi ohilaukausta. Hän sijoittui kisassa 39:nneksi. Mari Eder ampui viisi ohilaukausta ja sijoittui 44:nneksi.

Kisassa ei saatu yhtään nolla-ammuntaa.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Kaisa Mäkäräinen tunteellisena haastattelussa: “Olen varma, että kaipaan heitä eniten"

Suomen ampumahiihtotähti Kaisa Mäkäräinen lopettaa uransa – asiantuntija hehkuttaa poikkeuksellista uraa: "Hän on todellinen tahtonainen"

Entiset valmentajat muistelevat Kaisa Mäkäräisen kunnianhimoa ja tinkimättömyyttä: "Erittäin vahva ja kunnioitettava ura, jonka hän on hyvin pitkälti luonut itse itselleen"

Jarmo Punkkinen keskusteli suojattinsa kanssa ennen lopettamispäätöstä: "Sanoin, että sinun pitää olla sydämessäsi varma asiasta, ettei tarvitse katua myöhemmin"