Suora

  • Monza, EK 1
  • Ampumahiihdon MC, naisten pikakilpailu, Kontiolahti
  • Urheiluruutu
  • Monza, päiväkooste
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Porvoolaisten pitkä odotus on ohi – Akilles on jääpallon Suomen mestari

Veiterä joutui taipumaan SM-finaalissa toista kertaa peräkkäin.

jääpallo
Akilles jääpallo STT 14.3.2020
Akilles juhli Raoul Karlqvistin tekemään 4-1 maalia jääpallon miesten Bandyliigan finaalissa.STT

Porvoon Akilles on voittanut jääpallon Suomen mestaruuden. Akilles voitti kotiottelussaan lappeenrantalaisen Veiterän maalein 6–1.

– On tämä iso hetki oikeasti. Tuolla on monta jätkää, jotka ovat yrittäneet monta vuotta. Minua on henkilökohtaisesti haukuttu aika monessa paikassa. Nyt me teimme tämän ja voitimme. Olen hemmetin ylpeä noista jätkistä, Akilleksen päävalmentaja Jari Hyttinen sanoi ja pyyhki kyyneliään.

Akilles hallitsi ottelua alusta alkaen, eikä antanut Veiterälle mahdollisuuksia mestaruuteen. Lopullinen ratkaisu nähtiin ottelun 74. minuutilla, kun Akilleksen kapteeni Rasmus Kettunen sinetöi lukemat 5–1:een.

– Todella hieno fiilis. Me olemme tämän ansainneet. Koko kaupunki ja seura on mahdollistanut meille ammattimaisen treenaamisen. Tämä on todella hieno tunne, mutta olo on tyhjä, Kettunen iloitsi ottelun päätyttyä.

Akilles aloitti ottelun ryminällä ja iski tiukasti kiinni Veiterän hyökkäyksenrakenteluun. Porvoolaiset saivat riistoja ja viimeistelivät varmasti, sillä jo 25. minuuttiin lukemat olivat tylysti 3–0 Andreas Flinckin, Denis Sadakovin ja Rolf Larssonin (2+0) maaleilla.

Veiterä sai tämän jälkeen nopean kavennuksen Janne Hauskan maalilla, mutta Rauol Karlqvistin onnistuminen kulmalyönnistä vei Akilleksen 4–1-johdossa toiselle jaksolle.

Suomen mestaruus maistui porvoolaisille makealta, sillä Akilles on voittanut edellisen kerran Suomen mestaruuden vuonna 1985 eli 35 vuotta sitten.

SM-hopea oli puolestaan Veiterälle toinen peräkkäinen. Veiterä hävisi viime vuonna JPS:lle, mutta voitti sitä ennen kaksi Suomen mestaruutta.

Mestaruus ratkaistiin tyhjien katsomoiden edessä koronaviruksen leviämisen hillitsemisen vuoksi.

Lue myös:

Akilles suunnitteli suurta jääpallojuhlaa – hallituksen päätöksellä mahdollisesti kymmenien tuhansien taloudelliset seuraukset

Näin hallituksen linjaus vaikuttaa suomalaiseen urheiluun – kotimainen jääkiekko myllerryksessä, palloilusarjoja peruttu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat