Kaisa Mäkäräisen seura ei mene konkurssiin, vaikka koronavirusuhka vei lipunmyyntitulot – suomalaisyleisö olisi halunnut ostaa kannatuslippuja

Ampumahiihdon maailmancupin osakilpailujen järjestäminen ilman yleisöä aiheutti Kontiolahden Urheilijoille päänvaivaa.

ampumahiihto
Kontiolahden maailmancupin kisat
Kontiolahden ampumahiihdon maailmancupin voittoseremoniat juhlittiin kisajärjestäjien ja median edessä, ilman yleisöä.Tomi Hänninen

Kontiolahden Urheilijat joutui ampumahiihdon maailmancupin kisajärjestäjänä ikävän tilanteen eteen, kun tämän viikon kilpailut jouduttiin kisaamaan ilman yleisöä. Sen lisäksi kaksi viimeistä osakilpailua eli sunnuntain viestit peruttiin.

Pääsylipputulojen menestykset tekivät ison loven kisabudjettiin, ja Kontiolahden Urheilijoita edustava Kaisa Mäkäräinenkin ehti jo huolestua, että seura menee tämän takia konkurssiin.

– Ei tämä aja seuraa konkurssiin, seuran puheenjohtaja Kimmo Turunen vakuutti Yle Urheilulle, mutta myönsi yleisön puuttumisen vaikuttavan.

– Meillä on kuitenkin todella hyvät yhteistyökumppanit, kaupunki, kunta, maakunta, maakuntaliitto ja Ampumahiihtoliitto. Kyllä tästä selvitään, mutta ei se helppoa ole.

Turusen mukaan lipunmyyntituloiksi oli budjetoitu 400 000 euroa, joka kirjataan nyt tulojen menetykseksi. Lisäksi kisajärjestäjille on vielä epäselvää se, mitä sunnuntain kisojen peruminen tulee kustantamaan.

Kun koronavirusuhka alkoi levitä maailmalla ja kisoja ruvettiin järjestämään ilman katsojia, osattiin myös Kontiolahdella varautua siihen, että näin saattaa käydä Suomessakin.

– Tämä riskilistalla, kun tämä tilanne rupesi tulemaan päälle. Kävimme yhteistyökumppaneiden kanssa etukäteen läpi alkuviikosta, että tällainen mahdollisuus on, tällaisen riskin kanssa eletään.

Kontiolahden ampumahiihtostadionille myyntipaikkoja varanneet paikalliset yrittäjät olivat Turusen mukaan hyvin ymmärtäväisiä ja yhteistyökumppaneilta tuli kisaviikon aikana tsemppiviestejä. Myös suomalaisyleisö on osoittanut myötätuntoa kisajärjestäjiä kohtaan.

– Yleisöstäkin tuli viestiä, että olisivat halunneet ruveta ostamaan kannatuslippuja. Vaikka tapahtumaan ei päästä, niin ihmiset halusivat ostaa lippuja, Turunen kertoi.

Lue myös:

Ylilääkäri armahtaa Kontiolahden kisajärjestäjät – Olympiakomiteassa ollaan huolissaan huippu-urheilijoista, jotka kärsivät liikuntatilojen sulkeutumisesta: "Täytyy vedota kaupunkeihin"

Koronavirusuhka haihdutti pääsylipputulot Kontiolahden kisajärjestäjiltä – palautuksia haluavilta toivotaan kärsivällisyyttä

Ampumahiihtäjiltä löytyi ymmärrystä peruutuksille ja halusivat antaa kaikkensa faneille tv-ruutujen ääressä – "Tämä on kuitenkin vain urheilua ja isot asiat on kyseessä"

Ampumahiihdon maailmancup loppuu Kontiolahdelle – Oslon päätöskisa on peruttu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat