NBA:n nuorelta supertähdeltä jalo ele kotiareenansa työntekijöiden auttamiseksi: "Moni toipuu vieläkin hurrikaani Katrinan pitkäaikaisista seurauksista"

Koripalloliiga NBA:n pelaajat ovat tukeneet urheiluhallien työntekijöitä isoin rahallisin avustuksin.

Zion Williamson maksaa New Orleans Pelicansin hallityöntekijöiden palkat kuukauden ajalta. Kuva: Getty Images

Koripallon NBA-seura New Orleans Pelicansin tähtipelaaja Zion Williamson on ilmoittanut, että hän maksaa Pelicansin kotiareenan työntekijöiden palkat seuraavan kuukauden ajalta.

NBA-kausi on keskeytetty pahenevan koronavirusepidemian takia, mikä on vaikuttanut tuhansien ihmisten työtilanteeseen. Tauon on arvioitu kestävän noin 30 päivää.

– Äitini on aina näyttänyt esimerkkiä, että pitää kunnioittaa muita ja olla kiitollinen siitä, mitä meillä on. Moni toipuu vieläkin hurrikaani Katrinan pitkäaikaisista seurauksista, vasta 19-vuotias teinisensaatio kertoi.

Hurrikaani Katrina teki tuhoa pahiten juuri New Orleansissa ja muualla Louisianan osavaltiossa vuonna 2005. Suurin osa kaupungista jäi hirmumyrskyn takia veden alle, mikä aiheutti mittavia aineellisia vahinkoja.

Vuoden 2019 NBA:n varaustilaisuuden ykkösvaraus ei ole ainoa, joka on tehnyt lahjoituksia kotiareenansa työntekijöille. Viime NBA-kauden arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Milwaukee Bucksin Giannis Antetokounmpo on lahjoittanut 100 000 Yhdysvaltain dollaria seuransa kotihallin työntekijöille.

– Tämä on koripalloa suurempaa. Tänä rankkana aikana haluan auttaa niitä, jotka tekevät minun, perheeni ja joukkuetovereideni elämästä helpompaa, Antetokounmpo kertoi.

Ensimmäisenä NBA-pelaajana koronaviruksen aiheuttamaan tautiin sairastunut Utah Jazzin Rudy Gobert on pahoitellut sitä, että hän on saattanut altistaa muita tartunnalle. Aiemmin tällä viikolla Gobert vitsaili viruksella ja muun muassa koski toimittajien mikrofoneja ennen lehdistötilaisuutta.

Katuvainen Gobert lahjoitti 500 000 dollaria koripallon parissa toimiville osa-aikaisille työtekijöille ja Salt Lake Cityn paikallisille terveysasemille.

– Tämä lahjoitus on yksi niistä monista asioista, jotka auttavat, samalla kun opimme lisää Covid-19:sta ja opetamme muita, Gobert sanoi.

Lue myös: