Tennismiehillä mielenkiintoinen vastustaja syksyllä – tuleeko uransa viimeistä kautta pelaava nelinpelilegenda Suomeen?

Suomi kohtaa Intian Davis Cupissa syyskuussa. Ottelun voittaja etenee vuoden 2021 maailmanlohkon karsintaan.

tennis
Leander Paes
Leander Paes on voitta nut kahdeksan nelinpelin ja kymmenen sekanelinpelin Grand Slam -turnausta.Getty Images

Suomen miesten tenniksen Davis Cup -joukkue kohtaa Intian kotikentällään 18.-19. syyskuuta.

Kapteeni Jarkko Niemisen luotsaama maajoukkue säilytti Davis Cupin I-ryhmän paikkansa voitettuaan Meksikon vieraskentällä 3–2. Suomi ja Intia eivät ole aiemmin kohdanneet toisiaan. Suomi on maailmanlistan 33. ja Intia löytyy sijalta 22.

– Todella hienoa, että saadaan maaottelu jälleen Suomeen! Viimekertainen kokemus Espoossa oli aivan uskomaton tunnelmaltaan ja historiallinen yleisömäärän johdosta. Nyt meillä on tenniksessä nousukiito käynnissä – paljon hyviä asioita tapahtuu monella eri rintamalla ja senkin takia on upeaa päästä jälleen kotiyleisön eteen, kommentoi kapteeni Nieminen ensitunnelmiaan.

Intia pelasi maaliskuussa maailmanlohkon karsinnassa Kroatiaa vastaan, jolle hävisi 1–3. Tuolloin joukkueessa olivat Prajnesh Gunneswaran (ATP-132), Sumit Nagal (ATP-127), Ramkumar Ramanathan (ATP-185), Rohan Bopanna (nelinpelin ATP-37) ja Leander Paes (nelinpelin ATP-115).

46-vuotias Paes on nelinpelilegenda, joka on 1990-luvun alussa alkaneella urallaan voittanut muun muassa kahdeksan nelinpelin ja kymmenen sekanelinpelin Grand Slam -turnausta. Paes on kertonut päättävänsä uransa tähän kauteen.

Maaottelun pelipaikka ja tarkemmat otteluajat julkaistaan myöhemmin. Syyskuun ottelun voittaja etenee vuoden 2021 maailmanlohkon karsintaan, jonka voittamalla maa selviytyy Davis Cupin lopputurnaukseen 2021.

Lue myös:

Lauantaina maaotteludebyyttinsä tehnyt Otto Virtanen ratkaisi tenniksen maaottelun Meksikoa vastaan

Lähteet: Tennisliiton tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat