Suora

  • Elävä arkisto esittää

Vahvistus: Miesten jääkiekon MM-kisat peruuntuivat – Sveitsissä pelaaminen uudestaan epävarmaa

Miesten jääkiekon MM-kisoja ei voida järjestää toukokuussa Sveitsissä.

Jääkiekon MM 2020
Leijonat Venäjä-pelissä
Marko Anttila loisti vuosi sitten Leijonien MM-kultajoukkueen sankarina. AOP

Jääkiekon miesten MM-kisat on jouduttu perumaan. Toukokuuksi Sveitsiin suunniteltua turnausta ei voida pelata maailmalla pahenevan koronaviruspandemian takia, vahvistaa Kansainvälinen jääkiekkoliitto.

Päätöstä osattiin odottaa, koska koronavirus on rajoittanut merkittävästi maailman kaikkia urheilutapahtumia. Leijonat olisi puolustanut Sveitsissä viimevuotista maailmanmestaruuttaan. Kansainvälisen jääkiekkoliiton varapuheenjohtaja Kalervo Kummola kertoi jo aiemmin Yle Urheilulle, että kisat ovat käytännössä peruttu. Asian virallistamiseksi piti saada vain neuvottelut viranomaisten ja vakuutusyhtiön kanssa loppuun.

Kansainvälinen jääkiekkoliitto perui jo aikaisemmin naisten MM-kisat, jotka piti pelata maalis-huhtikuun vaihteessa Kanadassa. Myös alle 18-vuotiaiden MM-kisat päädyttiin perumaan.

– Tämä on se kova realiteetti, jonka kansainvälinen jääkiekkoperhe on joutunut kokemaan. Mutta meidän pitää hyväksyä se, kansainvälisen jääkiekkoliiton puhenejohtaja René Fasel sanoi tiedotteessa.

– Koronavirus on kansainvälinen ongelma ja vaatii hallituksilta suuria toimenpiteitä, jotta virusta vastaan voidaan taistella. Kansainvälisen jääkiekkoliiton pitää tehdä kaikkensa tämän taistelun tukemiseen.

Jukka Jalonen
Katso erikoislähetys jääkiekon MM-kisojen peruuntumisesta!

MM-kisojen pääsihteeri Gian Gilli hyväksyy kansainvälisen jääkiekkoliiton päätöksen, mutta myöntää järjestelykomitean olevan suuri pettymys.

– Tämä on poikkeuksellinen tilanne kaikille osapuolille. Nyt on kyse siitä, että pystymme ratkomaan vallitsevat ongelmat, Gilli muotoilee.

Kanainvälisen jääkiekkoliiton tiedotteen mukaan kisoja vuoden 2020 MM-kisoja ei ollut mahdollista siirtää toiseen maahan. Uusien kisojen järjestäminen Sveitsissä on myös kysymysmerkki.

IIHF sanoo, että MM-isännät on jo päätetty vuoteen 2025 asti. Suomessa on esimerkiksi tarkoitus pelata jääkiekon MM-kisat vuonna 2022.

Lue lisää:

Kalervo Kummola antoi mielipiteensä Tokion olympialaisista: "Tilanne menee pikku hiljaa mahdottomaksi kuten meilläkin"

Leijonien MM-kultajahdin peruuntuminen tuntui Jukka Jalosesta aluksi epärealistiselta – hetki NHL-kiertueella avasi lopullisesti silmät: “Nyt ollaan aika tiukassa paikassa”

Jääkiekon MM-kisat perutaan, koko jääkiekkomaailma jäissä – katso Yle Urheilun erikoislähetys

Suomalainen Joonas joutuu pelaamaan jääkiekkoa maassa, jossa koronavirus on vitsi jopa presidentille: "Hän oli kommentoinut, että saunalla ja vodkalla tautia voi ehkäistä"

Leijonien loputkin Euro Hockey Challenge -ottelut peruttiin – MM-kisojen kohtalosta lisätietoa tiistaina?

Alle 18-vuotiaiden jääkiekon MM-kisat peruttiin

Jääkiekon naisten MM-kilpailut perutaan koronaviruksen takia – miesten kisojen kohtalo vielä auki: "Nyt jäitä hattuun"

The Hockey News: Jääkiekon miesten MM-kisat on peruttu – Kalervo Kummola kiistää tiedon

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat