Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Yleisökielto toi Kontiolahden kisajärjestäjille satojen tuhansien tappiot

Kontiolahden Urheilijat selvittää taloudellisia vaikutuksia lähiviikkoina.

ampumahiihto
Kontiolahden tyhjät katsomot kuvassa
Katsomot ammottivat tyhjinä Kontiolahdella. Lehtikuva / Jussi Nukari

Ampumahiihdon maailmancup-tapahtuman Kontiolahdella järjestänyt Kontiolahden Urheilijat arvioi, että siltä jäi saamatta lipunmyyntituloja 400 000 euroa yleisökiellon myötä.

Yleisöä ei päästetty seuraamaan kisoja tapahtuma-alueelle koronavirusuhan vuoksi. Taustalla oli Suomen hallituksen ohjeistus, jonka mukaan tapahtuman kokonaishenkilömäärä ei saa ylittää 500:n rajaa.

– Lipputulojen katoaminen tuntuu järjestäjän kassassa. Maksetut matkat ja majoitukset painavat turhaan paikan päälle matkustaneen yleisön kukkarossa. Kumppaneillakaan ei ole aihetta riemuun. Taloudellisesti tässä yhtälössä ei ole voittajia, Kontiolahden Urheilijat ry:n puheenjohtaja Kimmo Turunen sanoi tiedotteessa.

Kontiolahden Urheilijat aikoo selvittää poikkeuksellisen tilanteen synnyttämiä taloudellisia vaikutuksia lähiviikkoina.

– Hyvin moni tapahtuma on kanssamme samassa tilanteessa, kun lipunmyyntitulot jäävät saamatta. Nyt lähdemme tekemään tilannekatsauksen yhdessä kumppaneidemme kanssa, Turunen kertoi.

Kontiolahden Urheilijat on järjestänyt ampumahiihdon maailmancupia 30 vuoden ajan.

– Matkan varrella on ollut haasteita ennenkin. Nyt olemme uudenlaisen tilanteen edessä, mutta lähdemme tästäkin suorin selin ja leuka pystyssä kohti tulevaa, Turunen linjasi.

Lue lisää:

Ylilääkäri armahtaa Kontiolahden kisajärjestäjät – Olympiakomiteassa ollaan huolissaan huippu-urheilijoista, jotka kärsivät liikuntatilojen sulkeutumisesta: "Täytyy vedota kaupunkeihin"

Kaisa Mäkäräisen seura ei mene konkurssiin, vaikka koronavirusuhka vei lipunmyyntitulot – suomalaisyleisö olisi halunnut ostaa kannatuslippuja

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat