Maailmancupin voittaneella Böllä karu paluu arkeen – kotimaassa odottaa karanteeni

Johannes Thingnes Bö voitti Kontiolahdella lauantaina toisen perättäisen maailmancupin kokonaiskilpailunsa.

ampumahiihto
Martin Fourcade ja Johannes Thingnes Bö
Martin Fourcade (vas.) voitti lauantaina Kontiolahdella takaa-ajokilpailun. Johannes Thingnes Bö varmisti neljännellä sijallaan kokonaiscupin voiton.Tomi Hänninen

Johannes Thingnes Bö päätti lauantaina Kontiolahdella kautensa maailmancupin kokonaiskilpailun voitonjuhliin. Bö kukisti Martin Fourcaden vain niukasti kahdella pisteellä 913–911.

Kun Bö saapuu sunnuntaina kristallipalloineen kotiinsa Osloon, odottaa häntä vähän karumpi vastaanotto. Hän joutuu nimittäin karanteeniin.

– Meidän pitää viettää viikko karanteenissa, mutta ei se minua haittaa. Me ampumahiihtäjät olemme oikeastaan tottuneet siihen. Sellaista se on yleensä, kun valmistaudumme arvokisoihin, Bö kertoi VG:lle (siirryt toiseen palveluun).

Lauantaipäivä oli Bölle tunteellinen, sillä sen lisäksi että hän voitti maailmancupin, oli hän todistamassa pitkäaikaisen kilpakumppaninsa, Martin Fourcaden uran viimeistä maailmancupin osakilpailuvoittoa. Ranskalainen päätti mittavan uransa osakilpailuvoittoon.

Bölle riitti kisasta neljäs sija, jotta hän varmistaisi toisen perättäisen cupin voittonsa, mutta se ei tullut helpolla. Hän ampui ensimmäisellä pystypaikalla peräti kolme ohilaukausta.

– Onneksi pystyin kasaamaan itseni viimeiselle ampumapaikalle. Olin kauhuissani, että kaikki valuu lopulta hukkaan, Bö sanoi ja myönsi, että taistelu johtavan keltaisesta liivistä oli henkisesti vaikeaa.

– Energiani on täysin loppu. Se oli uskomattoman hermoja raastavaa.

Lue myös:

Mäkäräisen kilpakumppanit haikealla mielellä – "On se tunteellinen hetki, kun vähintään 15 vuotta on menty yhteistä matkaa"

Suomen ampumahiihtotähti Kaisa Mäkäräinen lopettaa uransa – asiantuntija hehkuttaa poikkeuksellista uraa: "Hän on todellinen tahtonainen"

Ampumahiihtolegenda Martin Fourcade päätti mittavan uransa voittoon – Bö juhlii maailmancupin ykkössijaa

Ampumahiihtolegenda Martin Fourcade sanoo hyvästit ampumahiihdolle – "Kiitos tästä matkasta"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat