Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Ruumis matkalaukussa

Suomalaisten tähdittämät SDHL-finaalit jäivät kesken – Luulajan Jenni Hiirikoski keskittyy nyt positiivisiin asioihin ja käänsi jo katseet tulevaan: "Tänään olin punttisalilla"

Ruotsin jääkiekkosarjat päätettiin keskeyttää tämän kauden osalta sunnuntaina.

jääkiekko
Kausi jäi kesken myös Jenni Hiirikoskelta
Jenni Hiirikoski ei pääse tänä keväänä pelaamaan enää MM-mitaleista eikä Ruotsin mestaruudesta.Tomi Hänninen

Monelle Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueen pelaajalle kausi on päättynyt murheellisesti: ensin naisten MM-kisat peruttiin ensimmäisten urheilutapahtumien joukossa, ja tällä viikolla päädyttiin keskeyttämään myös monen maan pääsarjat.

Ruotsissa jääkiekkokausi pantiin ensin tauolle, mutta sunnuntaina tiedotettiin, että Luulajan ja HV71:n välinen finaalisarja keskeytetään kokonaan ja mestaruus jää jakamatta.

– Totta kai aina olisi hieno pelata täysille katsomoille ja kokea se tunnelma yhdessä. Joukkueen kanssa olemme tehneet työn, että olemme päässeet siihen pisteeseen. Kunnioitamme kuitenkin päätöstä ja ymmärrämme, että taustalla on paljon suurempia asioita, Luulajan Jenni Hiirikoski kertoo Yle Urheilulle puhelimitse.

Luulaja on perinteisesti päässyt nauttimaan kovista katsojaluvuista finaaleissa. Esimerkiksi viime vuonna ratkaisevaa ottelua seurasi yli 4 800 silmäparia. Keskiviikkona ensimmäistä finaaliottelua seurasi 1 788 katsojaa.

Katseet tulevaan

Suomessa naisten liiga pantiin pakettiin torstaina ja miesten SM-liiga perjantaina. Ruotsissa naisten kiekkofinaalit pantiin tauolle perjantaina ja lopullinen päätös sarjakauden lopettamisesta tehtiin vasta sunnuntaina.

– Ymmärrämme, että tällä hetkellä päätöksiä on täytynyt tehdä monessa ruotsalaisessa sarjassa. Olemme olleet ymmärtäväisiä. Päätös tuli suhteellisen nopeasti.

Luulaja oli jo ehtinyt matkustaa Jönköpingiin torstaina. Tieto perjantain ottelun peruuntumisesta tuli samana päivänä.

– Olimme valmistautuneet normaalisti peliin. Iltapäivällä tuli tieto, että ei pelata. Lähdimme sitten kotimatkalle. Mahdollisimman nopeasti Luulajakin halusi meidät kotiin. Nopein vaihtoehto oli lähteä bussilla ajamaan. Ajoimme sitten yötä myöten kotiin Luulajaan, Hiirikoski kertoo.

Mediatietojen mukaan osa joukkueen pelaajista olisi kärsinyt flunssan oireista. SDHL:n mukaan sairaustapaukset olivat syynä myös perjantain ottelun peruuntumiseen. Hiirikoski ei halunnut ottaa kantaa muiden terveystilanteeseen.

– Meillä joukkueena on ollut ihan turvallinen olo, Hiirikoski sanoo.

Kevät on perinteisesti kiekkoilijan parasta aikaa, mutta tänä vuonna ratkaisuottelut jäävät pelaamatta ja Naisleijonat ei pääse taistelemaan MM-mitaleista.

Miten Jenni Hiirikosken kevät sitten jatkuu?

– Tänään olin punttisalilla, Hiirikoski naurahtaa.

– Täytyy keskittyä pitämään itsestä ja muista lähellä olevista huolta. Tällä hetkellä eletään rauhallisesti ja ehkä päivä kerrallaan. Urheilu jatkuu ja keskitytään nyt vähän muihin asioihin. Ne ovat nyt tärkeämpiä kuin itse urheilu. Ihan positiiviisin mielin katsomme tulevaan. Otetaan hetki rauhallisesti ja seurataan tilannetta, Hiirikoski päättää.

Lue myös:

Odotettu päätös: Ruotsin kiekkokausi peruttiin – SDHL:n finaalit jäävät kesken

Luulajan kahdella pelaajalla on ollut flunssaoireita – Ruotsissa odotetaan päätöstä naisten jääkiekkoliigan finaalien kohtalosta

Pelaajauran päättänyt Riikka Sallinen tekee kolmea työtä samaan aikaan – kiekkolegenda yrittää pysäyttää Luulajan suomalaistähtiä, mutta tällä kertaa valmentajana

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat