Suora

  • Urheiluruutu

Sveitsi reagoi koronavirukseen: tukee urheiluseuroja 50 miljoonan frangin lainalla

Sveitsin liittoneuvosto on päättänyt lainata 50 miljoonaa Sveitsin frangia ammattilaisjoukkueiden käyttöön.

jääkiekko
Sveitsi NLA
Sveitsi tukee maansa urheiluseuroja koronaviruspandemian keskellä.AOP

Sveitsin hallituksena ja valtionpäämiehenä toimiva Sveitsin liittoneuvosto on reagoinut koronaviruksen vaikutuksiin ja päättänyt antaa 50 miljoonan Sveitsin frangin eli noin 47 miljoonan euron lainan ammattilaisjoukkueiden käytettäväksi.

Liittoneuvosto on myös päättänyt jatkaa suurten yleisötapahtumien kokoontumiskieltoa huhtikuun loppuun. Sveitsi päätti myös tiukentaa kieltoaan, sillä aiemmin yli 1000 ihmisen yleisötapahtumat, mutta nyt kielto koskee yli 100 ihmisen tapahtumia.

Sveitsin liittoneuvosto aikoo antaa myös vapaaehtoispohjalta toimiville urheilujärjestöille 50 miljoonaa Sveitsin frangia. Toimien päätavoitteena on tukea koronaviruspandemian vaikutuksista kärsivien urheilutapahtumien järjestäjiä.

Myös suomalaisseuroille tiedossa ongelmia

Myös Suomen hallitus on reagoinut koronavirustilanteeseen kieltämällä yli 500 hengen yleisötapahtumat toukokuun loppuun saakka.

Päätöksen myötä käytännössä kaikki käynnissä olleet suomalaiset palloilusarjakaudet keskeytettiin. Maalis-toukokuussa alkavia urheilutapahtumia on puolestaan siirretty, ja esimerkiksi Veikkausliiga on kertonut aloittavansa kauden vasta kesäkuun lopussa.

Nykytilanne aiheuttanee ongelmia urheiluseuroille, joilla on pelaajasopimusten mukainen palkanmaksuvelvoite, mutta ei tasaista tulovirtaa palkkojen maksamiseksi.

Suomalaisen urheilumarkkinoinnin sekä sponsoroinnin asiantuntija Arto Kuuluvainen sanoi jo perjantaina Yle Urheilulle, että seruojen on löydettävä keino, millä saadaan palkanmaksu poikki mahdollisimman nopeasti.

– Se on ihan selvä juttu ja on myös aika selvää, että varmasti monella seuralla ei ole pienintäkään mahdollisuutta maksaa kaikkia palkkoja.

Kuuluvainen myös totesi, että pienempien urheiluseurojen toiminnan lakkautuminen tai konkurssit voivat olla koronaviruksen vuoksi mahdollisia.

– On se täysin mahdollista. En ihmettelisi yhtään. Jos on vetänyt vyön liian tiukalle jo lähtiessä, vaara on aina olemassa, Kuuluvainen sanoi.

Lue myös:

Suomalaiskaksikon joukkue vetäytyi KHL:n pudotuspeleistä – päätöstä sarjan kohtalosta odotellaan edelleen

Kommentti: NHL ei palaa ennen toukokuuta – pelivaraa jää silti

Lähteet: swisshockeynews.ch

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat