Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

"Koronaviruksen huippu pitää olla taittunut toukokuun loppuun mennessä, jotta Tokion olympialaiset toteutuvat ajallaan"

Ranskan Olympiakomitean puheenjohtaja Denis Masseglia on kertonut maanantaina Tokion olympialaisten toteutumisen takarajasta koronaviruksen suhteen.

urheilu
 Denis Masseglia
Denis Masseglia Getty Images

Koronavirustartunnat pitää saada maailmalla aisoihin toukokuun loppuun mennessä, mikäli Tokion olympialaiset 2020 järjestetään aikataulun mukaisesti.

– Minun näkemykseni mukaan Tokion olympialaisia ei voida pitää ajallaan, mikäli meillä on toukokuun lopulla edelleen kriisi viruksen kanssa, Ranskan Olympiakomitean puheenjohtaja Denis Masseglia kommentoi uutistoimisto Reutersille.

– Jos olemme päässeet virustartunnan huipun ohi ja tilanne on parantunut, niin sitten nousee esille kysymykset siitä, ketkä ovat läpäisseet olympiakarsinnat. Olen varma, että siinä tapauksessa löydämme vähiten huonoimmat ratkaisut asiaan.

Masseglia kertoi, että Kansainvälinen olympiakomitea pitää keskiviikkona puhelinkeskustelun kansallisten olympiakomiteoiden kanssa.

Tokion olympialaiset ovat ohjelmassa 24. päivä heinäkuuta–9. päivä elokuuta. Paralympialaiset järjestetään 25. päivä elokuuta–6. päivä syyskuuta.

Lue myös:

Tokion kuvernööri: Olympialaisten perumista ei voi ajatellakaan

Olympiajärjestäjät erittäin huolissaan koronaviruksesta – "Viruksen leviäminen voi kaataa kylmää vettä kisahurmoksen päälle"

Olympialaiset näkyvät Ylen kanavilla vuoteen 2024 asti – myös hiihtolajien maailmancupeista uusi sopimus

Lähteet: Reuters

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat