Suora

  • Elävä arkisto esittää

Mira Potkosen tilaisuus varmistaa paikka Tokioon valui sormien lävitse viime hetkillä: "Kun matto vetäistään alta, totta kai tulee pettymys"

Valmentaja Maarit Teuronen ei tiedä, milloin ja missä nyrkkeilyn olympiakarsintaturnaus jatkuu siitä, mihin se Lontoossa jäi.

nyrkkeily
Mira Potkonen ja Maarit Teuronen
Mira Potkonen kuuntelee valmentaja Maarit Teurosen ohjeita Italian-leirillä.Ghadi Boustani / Yle

Ykkössijoitettuna nyrkkeilyn Euroopan olympiakarsintaturnaukseen lähtenyt Mira Potkonen joutui pettymään, kun Lontoossa käyty turnaus päätettiin maanantaina keskeyttää koronavirusuhan takia.

Alle 60-kiloisissa nyrkkeilevän Potkosen, 39, oli määrä aloittaa turnaus tiistaina ottelulla 19-vuotiasta brittilupausta, Caroline Dubois'ta vastaan.

– Tietenkin se tulee urheilijalle pettymyksenä, kun latinki on niin kova ja se latistuu yhdellä sormennapautuksella. Mutta se on ihan ymmärrettävää tämän kaikkialla vallitsevan yleistilanteen kannalta, Potkosen valmentaja Maarit Teuronen kertoi Yle Urheilulle puhelimitse.

Teuronen kertoo, että hän välitti tiedon kisajärjestäjien päätöksestä heti Potkoselle.

– Kun huippu-urheilijalla on mahdollisuus napata se, mitä varten olen harjoitellut useamman vuoden, niin kyllä se kun matto vetäistään alta, niin totta kai tulee pettymys. Tovi kun oltiin juteltu, käännettiin katseet tulevaisuuteen ja positiivisiin ajatuksiin.

Karsintaturnauksen järjestyminen nyt vaakalaudalla

Turnaus keskeytetään vasta tiistaina, joten maanantain iltatilaisuuden ottelut käydään alkuperäisen suunnitelman mukaisesti.

– Kukaan ei pääse täältä sormia napauttamalla pois. Iltatilaisuudessa on mahdollista lunastaa lippu Tokioon, niin varmaan päättäjät näkivät, että se on kannattavampaa, Teuronen pohti.

Potkosen painoluokassa olympiapaikan kohtalo olisi ratkennut vasta torstaina.

Potkosen ja Teurosen paluulentoja Suomeen alettiin järjestää saman tien. Paluu Suomeen ilman olympiapaikkaa herättää kysymysmerkkejä, mutta valmentaja kiistää olevansa huolissaan.

– Kyllähän tämä lisätyötä meille tuo. Mutta meillä on hyvä tilanne siinä mielessä että meillä on omassa seurassakin miehiä ja junnuja Miralle treenikaveriksi. Siitä ei homma kiinni jää, että kyllä me saadaan sparria ja tarvittavaa paritekniikkaa. Ja tämä tilanne on kaikille ulkomaalaisillekin sama.

Teurosen mukaan vielä ei tiedetä, missä ja milloin karsintaturnaus jatkuu. Kansainvälisen olympiakomitean mukaan kaikki eri maanosien nyrkkeilykarsinnat Tokion olympialaisiin peruuntuvat toukokuuhun saakka.

– Karsintaturnaus jatkuu sitten joskus juuri siitä, mihin se loppui täällä. Kaikki arvontakaaviot ja tähänastiset tulokset on voimassa, Teuronen kertoi.

Onko mahdollista, että paikat Tokioon jaettaisiin maailmanrankingin kautta, jos karsintaa ei pystytä järjestämään?

– En osaa tuohon vastata. En tiedä, mitä päättäjät tekevät. Vielä ei pysty sanomaan, mitä tapahtuu, Teuronen sanoi.

Lue myös:

Nyrkkeilyn Euroopan olympiakarsinnat keskeytetään

Urheilumaailma on lähes täysin pysähtynyt, mutta miksi Lontoossa edelleen nyrkkeillään olympiapaikoista? “Kun nyt ollaan täällä, vedetään matsit läpi”

Nyrkkeilyn olympiakarsintaturnauksessa suljetaan ovet yleisöltä

Suomen mitalisuosikki olympialaisiin valmistautuu uransa viimeisiin arvokisoihin – karsintaturnauksen on tarkoitus alkaa lauantaina Lontoossa

Elina Gustafssonille tyly tappio maailmanmestaria vastaan – myös Krenar Aliu taipui Euroopan olympiakarsinnoissa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat