NHL jatkunee suoraan pudotuspeleillä – Yle Urheilun NHL-kirjeenvaihtaja listasi runkosarjan kuumimmat puheenaiheet ja ikimuistoisimmat hetket

NHL:n runkosarja on hyvin todennäköisesti päättynyt. Runkosarja piti sisällään paljon hyviä ja värikkäitä tarinoita.

NHL
Sebastian Aho
Carolina Hurricanesin Sebastian Aho on ollut runkosarjan tehokkain suomalaispelaaja tällä kaudella tehoin 38+28=66.Getty Images

Vaikka toivo NHL-kauden jatkumisesta elää edelleen, varmuutta ei ole olemassa. Mikäli pelaajat pääsisivät palaamaan jäälle toukokuun alussa pienimuotoisen harjoitusleirin jälkeen, aikaa runkosarjan pelaamiselle tuskin olisi.

Saattaa siis hyvinkin olla, että mikäli kausi vielä jatkuu, se jatkuu suoraan pudotuspeleillä.

Se, millaisella pudotuspeliformaatilla kautta mahdollisesti jatkettaisiin, riippuu siitä, milloin kiekko saataisiin jäähän. Tämän osalta tarjolla voi hyvinkin olla jotakin sellaista, mitä ei olla koskaan ennen nähty. Toisaalta NHL-komissaari Gary Bettman muistutti viimeksi maanantaina, että kausi pitää pystyä päättämään tyylillä ja Stanley Cup -perinteiden mukaisesti.

Minkäänlaisia minipudotuspelejä ei siis liene luvassa. Joko NHL menee isosti tai ei mene ollenkaan. Tätä keskustelua ja eri skenaarioita voi pyöritellä myöhemmin.

Niinpä Yle Urheilun NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä niputti – todennäköisesti päättyneen – runkosarjan kuumimmat puheenaiheet.

Valmentajakulttuurin muutos

Tämä oli runkosarjakauden kuumin peruna.

Kausi ei ollut ehtinyt edes jouluun, kun käsillä oli kaksi ennennäkemätöntä skandaalia. Kävi toteen, että Toronton päävalmentaja Mike Babcock oli käyttänyt valta-asemaansa väärin pari vuotta sitten vaatimalla tulokaspelaaja Mitch Marneria tekemään listan joukkueen ahkerimmista ja laiskimmista ja tämän jälkeen valmentaja oli vielä kertonut asiasta joillekin pelaajille.

Mike Babcock
Mike Babcock sai potkut kesken kauden.Getty Images

Calgary-valmentaja Bill Peters sen sijaan joutui armottomaan mankeliin sen jälkeen, kun jo uransa päättänyt tummaihoinen Akim Aliu paljasti Petersin käyttäytyneen rasistisesti pelaajaa kohtaan valmentaessaan AliuaAHL-seura Rockfordissa. Myöhemmin kävi lisäksi ilmi, että Peters oli Carolinassa muun muassa potkinut pelaajia vaihtopenkillä.

Valmentajista kummallekin näytettiin nopealla tahdilla ovia.

Kaiken seurauksena syntyi laajamittainen keskustelu valmennuskulttuurista vuonna 2020. Myös muutamien muiden valmentajien raportoitiin käyttäytyneen takavuosina väärin. Esimerkiksi Chicagossa apuvalmentajana toimiva Marc Crawford pyysi julkisesti anteeksi aiempia toimintatapojaan, mutta korosti samaan hengenvetoon oppinen erheistään.

NHL-komissaari Gary Bettman ilmoittikin, ettei NHL hyväksy jatkossa minkäänlaista väkivaltaa tai syrjimistä niiden missään muodoissa. Seurajohtajille ja valmentajille tarjotaan lisäksi koulutusta liittyen monimuotoisuuteen ja kaikenlaisen häiriökäyttäytymiseen ja sen estämiseen. Lisäksi tarjolla on jatkossa puhelinlinja, johon pelaajat pystyvät nimettömänä tekemään ilmoituksen havaitsemistaan ongelmista.

Bettman lisäsi, ettei NHL tule hyväksymään myöskään minkäänlaisia ikäviä ”yllätyksiä”. Mikäli ongelmia yritettäisiin seurajohdon taholta peitellä, sanktiot tulisivat olemaan tuntuvia.

Eipä mennyt kauaakaan, kun hyvään vireeseen äitynyt Dallas ilmoitti täysin yllättäen erottaneensa päävalmentaja Jim Montgomeryn. Myöhemmin Montgomery on puhunut julkisesti alkoholiongelmastaan, joka johti erottamiseen.

Don Cherry
Don Cherry sai potkut Sportsnetiltä.Jonathan Kozub/Getty Images

Samaan syssyyn meni myös kanadalainen televisiolegenda Don Cherry, joka sai Sportsnetiltä kenkää. Hockey Night in Canada -lähetyksen kantavana kasvona vuosikymmenet toiminut Cherry hyökkäsi suorassa lähetyksessä sanallisesti maahanmuuttajien kimppuun, koska he eivät televisiolegendan mukaan käyttäneet kaatuneiden muistolle myytävää ruusuketta rinnassaan.

Cherry erotettin vain päivä kohun jälkeen. Tämän erottamista oli tiettävästi ollut vaatimassa myös Cherryn instituutioksi tekemän Coach’s Corner -osion pääsponsori, yhdysvaltainen olutjätti Budweiser, jonka arvoihin Cherry syrjintä ei sopinut.

Tämä oli runkosarjakauden isoin ja tärkein puheenaihe, jonka avulla varmasti jääkiekkokulttuuri globaalistikin otti merkittäviä askeleita parempaan suuntaan.

Valmentajien potkut

NHL:ssä valmentaminen on etuoikeus ja melko hyvin palkattu sellainen. Samaan hengenvetoon lienee kuitenkin reilua todeta, että kovin pitkäaikaisia pestejä ei ole NHL:ssä viime vuosina nähty. Tampan Jon Cooperin seitsemän vuotta tuntuu juuri nyt melko uskomattomalta ja samoin Winnipegin Paul Mauricen kuusi vuotta Winnipegissä. Etenkin Mauricen, joka ei ole edes erityisemmin menestynyt Jetsin kanssa.

Tällä kaudella turbulenssi tältä osin oli poikkeuksellisen kovaa. Pelkästään läntisessä konferenssissa kuusi joukkuetta vaihtoi kuluvan kauden aikana luotsia. Calgary, Dallas, Minnesota, Nashville, San Jose ja Vegas päättivät kaikki, kuka mistäkin syystä, vaihtaa valmentajaa.

Idässä kenkää valmentajalleen antoivat Toronto sekä New Jersey.

Jos aikajanaa venytetään marraskuulle 2018, siis alle puolentoista vuoden päähän, NHL:ssä on vaihdettu valmentajaa 17 kertaa – jota kuinkin siis kerran kuussa. Alta löytyy lista koutsia vaihtaneista seuroista. Yhteensä kahden edelliskauden aikana valmentajaa on vaihdettu yli 20 kertaa.

Marraskuu 2018: Philadelphia (Dave Hakstol)
Joulukuu 2018: Edmonton (Todd McLellan)

Helmikuu 2019: Anaheim (Randy Carlyle)
Huhtikuu 2019: Los Angeles (Willie Desjardins)
Huhtikuu 2019: Buffalo (Phil Housley)
Huhtikuu 2019: Edmonton (Ken Hitchcock)
Huhtikuu 2019: Florida (Bob Boughner)
Huhtikuu 2019: Ottawa (Marc Crawford)
Huhtikuu 2019: Philadelphia (Scott Gordon)
Marraskuu 2019: Calgary (Bill Peters)
Marraskuu 2019: Toronto (Mike Babcock)
Joulukuu 2019: New Jersey (John Hynes)
Joulukuu 2019: San Jose (Peter DeBoer)

Tammikuu 2020: Dallas (Jim Montgomery)
Tammikuu 2020: Nashville (Peter Laviolette)
Tammikuu 2020: Vegas (Gerard Gallant)
Helmikuu 2020: Minnesota (Bruce Boudreau)

Näistä nimistä kuusi on löytänyt lyhyessä ajassa liigasta uuden pestin. Etenkin tämän kauden osalta sulle mulle -meininki on ollut erikoista. Floridasta lähdöt saanut Bob Boughner valmentaa nyt San Josessa, mistä kenkää saanut Peter DeBoer on nyt Vegasin luotsi. New Jerseystä erotettu John Hynes siirtyi nopealla tahdilla Nashvillestä potkut saaneen Peter Lavioletten tilalle. Edmontonista pois potkittu Todd McLellan sen sijaan siirtyi Los Angelesin päävalmentajaksi. Dave Hakstol (Toronto) ja Marc Crawford (Chicago) toimivat nyt apuvalmentajina.

Piiri pieni pyörii…

Ovetshkin vs Gretzky

Tämä on yksi kauden kiehtovimmista tarinoista. Viimeistään tällä kaudella Washingtonin Aleksandr Ovetshkin nimittäin osoitti olevansa valmis haastamaan koskemattomana pidetyn Wayne Gretzkyn maaliennätyksen (894). Ovetshkin, 34, viittasi jälleen kerran kintaalla puheille, joiden mukaan tämän vauhti olisi jo taantumassa.

Aleksandr Ovetshkin lähikuvassa.
Aleksandr Ovetshkin on ollut tulikuuma maalintekijä.Getty Images

Venäläistähti paukutti 40 maalia 58 otteluun ohittaen kaikkien aikojen maalitilastossa Teemu Selänteen, Mario Lemieux'n, Steve Yzermanin ja Mark Messierin. Nyt kysymys kuuluu, voisiko ikämiesikään tulossa oleva Ovetshkin (706 maalia) tehdä vielä 187 maalia ja ohittaa Gretzkyn?

Voisi. Etenkin, kun hän näyttää valjastaneen koko sielunsa asialle.

Ja muutenkin puheet Ovetshkinin hidastumisesta ovat ainakin tällä haavaa pelkkää sanahelinää. Kaiken voittanut Ovetshkin on ollut maaliteon suhteen NHL:ssä kuin sveitsiläinen kello. Painavasta laukauksesta ja fyysisestä pelitavastaan tunnettu laitahyökkääjä on nakuttanut 40 osumaa hämmästyttävän tarkalla tahdilla vuodesta toiseen.

2019–20: 58 ottelua
2018–19: 58 ottelua
2017–18: 60 ottelua
2016–17: 58 ottelua
2015–16: 64 ottelua

2009–10: 51 ottelua
2007–08: 52 ottelua

Vaikka tahti olisi muutamalla ottelulla nuoruusvuosista tippunutkin, 40 osumaa 58 otteluun on edelleen käsittämätön vauhti 34-vuotiaalle pelaajalle. Jos Ovetshkin pelaa 40-vuotiaaksi, hänen täytyisi tehdä 35 maalia kauteen ohittaakseen Gretzkyn. Kuka lähtee lyömään kaiken jälkeen vetoa tätä vastaan? Ja nyt muistamme, että Teemu Selänne teki 40-vuotiaana 31 maalia.

Eikä Ovetshkin lopeta 40-vuotiaana, jos ”projekti” on kesken. Jos terveyttä piisaa, en löisi latiakaan Ovetshkinia vastaan.

Detroit Red Wings

Kuka vielä muistaa Detroitin suuruuden 90-luvulla sekä uuden vuosituhannen alussa?

Neljä Stanley Cupia (1996, 1997, 2002, 2008) ja kuusi finaalireissua (1995, 1996, 1997, 2002, 2008, 2009) 14 vuoteen teki Detroitista yhden modernin NHL:n kovimmista dynastioista. Bileet ovat nyt ohi. Kuluvasta kaudesta on mahdoton puhua ilman, että puhuu Detroitista.

Nyt puhutaan nimittäin yhdestä modernin NHL:n pahimmista limboista. Valtteri Filppulan edustama joukkue keräsi 71 ottelusta masentavat 39 pistettä. Sen pisteprosentti (27,5) sijoittuu 30 edellisvuoden aikana NHL:ssä sijalla 817. – mukaan mahtuu 825 joukkuetta.

Valtteri Filppula
Valtteri Filppula on kirjannut tällä kaudella teholukemat 6+15=21 / -42.Getty images

Hyvänen aika sentään, NHL:ssä tehdään nykyään paljon maaleja, mutta tällä osastolla (2,00 per peli) Detroit vajoaa vielä alemmas, sijalle 822. Taakse jää ainoastaan kolme joukkuetta. Jäähyjä tämä joukkue tappoi noin 74 prosentilla, 30 edellisen vuoden ajalta tämä on kahdeksanneksi heikoin suoritus NHL:ssä.

Niin ja maaliero, se on -122. Olisi väärin sanoa, ettei jäänyt lapsen lapsille kerrottavaa, kyllä nimittäin jäi!

Ilmaveivit

Suomessa voitaisiin sanoa, että ilmaveivit ovat niin vuosikymmenen alkua. Carolinan Andrei Svetshnikov oli 11-vuotias, kun Mikael Granlund leipoi kultaisessa Bratislavassa kiekon reppuun Antero Mertarannan ihmetellessä, mikä sieltä tulee. Ilmaveivit kuitenkin nousivat puheenaiheeksi NHL:ssä kuluvalla kaudella.

Svetshnikov veivasi kiekon reppuun ilmaveivillä kahdesti ja Nashvillen Filip Forsberg kertaalleen, Mikael Granlundin todistaessa osumaa lähietäisyydeltä. Niitä myös yritettiin tällä kaudella selkeästi aiempaa enemmän ja esimerkiksi Vancouverin ruotsalaistähti Elias Petterson on useaan otteeseen vakuuttanut onnistuvansa vielä.

Andrei Svetshnikov

AHL:ssä temppua yritti myös vanhempi Svetshnikov, Andrein isoveli Jevgeni. Maalilla sattui olemaan Iowan Kaapo Kähkönen, joka naureskeli myöhemmin Yle Urheilulle oman puolustajan olleen hereillä ja huitoneen Svetshnikovin mailan rikki. Harva lopulta yllättyy, ettei ilmaveivit ole veskareiden suosikkeja.

– Kyllä se ärsyttäisi, jos sellainen itselle menisi. Granlundin maali MM-kisoissa oli vielä ihan OK, mutta muuten tuollainen on minun mielestä antijääkiekkoa. En syty temppuiluista. Jos tuollainen menisi itselle, voisi olla, että ottaisin mailan kahteen käteen ja tekisin siitä takkapuita, Arizonan Antti Raanta nauroi Yle Urheilulle aiemmin kauden aikana.

Näitä tulee lisää, kunhan pelit aikanaan jatkuvat.

Elvis Elää

NHL:n ylivertainen maalivahtitarina tuli tällä kaudella Columbuksesta. Latvialaismaalivahti Elvis Merzlikins ei saanut alkusyksystä rantapalloakaan kiinni, mutta kun Joonas Korpisalo loukkaantui vuoden lopulla, ykkösvahdiksi noussut Blue Jackets-vahti pisti pystyyn käsittämättömän klinikan.

Elvis Merzlikins maalillaan
Elvis Merzlikins esitti alkuvuodesta huikeita otteita. All Over Press

Latvian Elvis pelasi joulukuun 31. päivästä helmikuun puoleen väliin 17 ottelua voittosaldolla 12–4–1, minkä aikana torjuntaprosentti oli 94,8 ja päästettyjen maalien keskiarvo 1,60. Tammi-helmikuulla värikkäästä persoonastaan ja näyttävistä tuuletuksistaan nopeasti tunnetuksi tullut tulokasveskari pelasi käsittämättömät viisi nollapeliä kahdeksaan otteluun.

– Onhan hän aika tapaus. Selkeästi tykkää näyttää hieman enemmän kuin perusveskarit. Vegasissa hän soitti pelin jälkeen skebaa (kitaraa), Korpisalo naureskeli Yle Urheilulle aiemmin talvella.

Mies, jota kannattaa seurata myös jatkossa.

Zambonin päältä maineeseen

Kauden hyvänmielentarina tuli Carolinasta, tai tarkemmin ottaen Torontosta. Kävi nimittäin niin, että Carolinan maalivahdeista molemmat (Petr Mrazek, James Reimer) loukkaantuivat kauden tärkeimmässä ottelussa Leafsia vastaan. Ei muuta kuin puhelu katsomonosaan 317, missä tapaa päivystää kotijoukkueen paikalle tuoma varamaalivahti, joka on paikalla tällaisia tilanteita varten.

Niinpä 42-vuotias AHL-joukkue Toronto Marliesin kotihallin käyttömestari ja zambonikuski David Ayres luisteli kaikkien hämmästykseksi toisen erän puolessa välissä Carolinan maalinsuulle. Kaksi ensimmäistä laukausta lipsahti selän taakse, mutta kolmannessa erässä ei enää yhtäkään, joten kanadalaisen tilille kirjattiin sensaatiomainen voitto.

David Ayres
David Ayresista tuli julkkis yhdessä yössä.Getty Images

Ottelu teki Ayresista hetkessä legendan, jota riepoteltiin ympäri mannerta televisio- ja radio-ohjelmista toiseen. Hurricanes-pelaajat tiettävästi muistivat varaveskariaan mukavalla ”tipillä” ja tämän lisäksi seura oli tiettävästi luvannut maalivahdille siivun paitsi tämän ympärillä tehdystä paitamyynnistä sekä mahdollisista pudotuspelituloista.

Pari viikkoa sitten Ayres lahjoitti ottelussa käyttämänsä mailan Torontossa jääkiekon kunniagalleriaan.

David Ayresista tuli muuten ensimmäinen voiton tililleen kirjannut hätäapuveskari NHL:ssä. Siitä tämä voi kiittää Teuvo Teräväistä, joka iski ottelussa voittomaaliksi jääneen 4–1-osuman. Muutenkin tarinassa on vahva suomalaisväri, sillä Ayres veti ottelussa AHL-joukkue Marliesia edustavan Kasimir Kaskisuon varusteilla.

Buffalo Sabres

Sehän tuli kivasti marraskuulle. Oli uusi valmentaja (Ralph Kruger), jonka piti lähestyä ikuisen alisuorittajan kovia kärsinyttä joukkuetta Curre Lindström -tyyppisellä humanistisella otteella: lite bättre, jätte kul ja niin edelleen. Kuherruskuukausi kesti lopulta kolme viikkoa. Sen jälkeen, kun Buffalo oli marraskuun 1. päivänä NHL:n toiseksi paras joukkue, homma karkasi taas lapasesta.

Katsotaanpa NHL-tilastoja ajalta 1.11.–16.3.

Ainoastaan yksi joukkue on kerännyt Buffaloa vähemmän pisteitä kaikista joukkueista. Päästetyissä maaleissa sijoitus 28., ylivoimapelissä 29. ja alivoimapelissä 30. Viisi-viisi -pelaaminen sakkaa, maalinteko ei onnistu, puolustaminen on luokatonta ja erikoistilannepelaaminen on alle kaiken arvostelun.

Taas kerran. Kaikkien puheiden jälkeen.

Sanokaa te, minulta loppuu sanat tämän seuran kanssa.

Hughes/Makar

Kuluva NHL-kausi tullaan muistamaan kahdesta uskomattomasta tulokaspuolustajasta. Coloradon Cale Makar ja Vancouverin Quinn Hughes pistivät pystyyn uskomattoman show’n heti syksyllä. Molempien fantastinen luistelu yhdistettynä terävään pelipäähän ja pelirohkeuteen, tarjosi jääkiekkoväelle Pohjois-Amerikassa kasan upeita elämyksiä.

Nuoret puolustajat nousivat välittömästi joukkueidensa ykköspakeiksi ja takoivat tiskiin myös hämmentävän kovaa tulosta. Hughes oli kauden keskeytyshetkellä kaikkien aikojen tulokaspakkipörssissä 11. sijalla neljä pistettä Nicklas Lidströmiä ja yhdeksän pistettä Ray Bourquen perässä.

Cale makar
Cale Makar on astunut parrasvaloihin. Getty Images

Makar on kärsinyt loukkaantumisista, mutta tämän ottelukohtainen pistekeskiarvo (0,88) riittää kaikkien aikojen tilastossa upeasti sijalle kolme Brian Leetchin (1,00) ja Larry Murphyn (0,95) taakse.

Näyttävää ja tehokasta, sitä tämän kaksikon meno oli – ja tulee olemaan.

Harvoin, jos koskaan on samalla kaudella nähty kahta näin kovaa puolustajatulokasta.

Mika x 5

Kausi 2019–2020 jää tietenkin mieleen myös New York Rangersin ruotsalaishyökkääjä Mika Zibanejadin upeasta viiden maalin ottelusta Washingtonia vastaan vain viikko ennen kauden keskeyttämistä. Zibanejadin ilta sai satumaisen päätöksen, kun tämä iski viimeisen osumansa jatkoajalla.

Kainuulaisen Ritvan pojalle on nostettava hattua, sillä viiden maalin ottelut ovat NHL:ssä todella harvinaisia. Hauskaa sinänsä, että 2010-luvulla tempussa ovat tarunhohtoisessa onnistuneet ainoastaan suomalaiset ja ruotsalaiset. Patrik Laine teki viisi maalia marraskuussa 2018 St. Louisin verkkoon ja Detroitin Johan Franzen helmikuussa 2011 Ottawan verkkoon.

Jari Kurri onnistui tekemään viisi maalia New Jersey verkkoon marraskuussa 1983 pelatessaan Edmontonissa. Wayne Gretzky ja Mario Lemieux ovat tietenkin tässäkin omassa sarjassaan. Pelkästään vuoden 1981 aikana ”Ysiysi” pelasi kaksi viiden pelin ottelua – urallaan Gretzky ja Lemieux onnistuivat kumpikin tempussa neljästi.

Rocket Richard-kisa

Kun nyt maalinteosta alettiin puhua, niin jatketaan siitä vielä hetki.

Kesken jäi nimittäin poikkeuksellinen herkullinen kisa parhaan maalintekijän tittelistä. Tällä päivämäärällä kärjessä 48 osumallaan ovat Washingtonin Aleksandr Ovetshkin ja Bostonin David Pastrnak. Ovetshkin kuitenkin voittaa, mikäli pelejä ei enää jatketa, sillä tällä on kaksi ottelua vähemmän pelattuna.

Takana vaani Toronton Auston Matthews vain yhden osuman päässä.

Käsillä oli isommassakin kuvassa harvinaisen mielenkiintoinen taisto, sillä esimerkiksi 2010-luvulla vain kerran kolme pelaajaa ylsi 50 maaliin, tuolloinkin vuosikymmenen ensimmäisellä kaudella. Harva yllättyy, että Ovetshkin oli tuolloinkin mukana. Kaksi muuta olivat Steven Stamkos ja Sidney Crosby.

Palkkakattoaikakaudella (2005- ) tällaisia kausia on nähty ainoastaan kolme ja joka kerta veturiksi on tarvittu Ovetshkinia. Kahdesti mukana oli Ilja Kovaltshuk.

Mikäli pokaali ojennetaan taas Ovetshkinlle, venäläinen veisi maalikuninkuuden nimiinsä jo yhdeksännen kerran. Miettikääpä sitä!

Leon Draisaitl (ja Connor McDavid)

Menneestä runkosarjasta ei voi puhua ilman Edmontonin Leon Draisaitlia. Oilersin saksalaisjyrä pelasi uskomatonta kautta ja tuloillaan oli paitsi pistepörssin voitto, myös liigan MVP-palkinto. Toki Draisaitl tiedettiin hyväksi pelaajaksi jo aiemmin, mutta nyt tämä teki lopullisen läpimurron supertähtikategoriaan.

Draisaitlin kyky johtaa omaa ketjua vuoden 2020 alusta, nosti Edmontonin joukkueena uudelle tasolla. Erityisen vaikutuksen teki saksalaisen johtajuus sekä jäällä että sen ulkopuolella McDavidin loukkaantumisen aikaan keskitalvella. Draisaitl pelasi tuon jakson aikana kauden parasta peliään johdattaen joukkueensa elintärkeisiin voittoihin.

Leon Draisaitl luistelee kierkon kanssa.
Leon Draisaitl on rohmunnut 71 pelistä 110 (43+67) tehopistettä.

Ylipäätään Draisaitl ja McDavid alkavat yhä enemmän muistuttaa Sidney Crosby - Jevgeni Malkin -tyyppistä kaksipäistä hirviötä, jonka pysäyttämisestä tulee ajan kanssa käytännössä mahdotonta. Etenkin nyt, kun kaksikko jyrää vieläpä eri ketjuissa, peluuttaminen Oilersia vastaan on etenkin vierasjäällä täyttä painajaista.

Tämä oli siis se kausi, kun Draisaitl kasvoi Malkin-tyyppiseksi täysin poikkeukselliseksi kakkosviulun soittajaksi. Harvoin on tämän kaliiberin soittajia kakkosviulussa nähty ja juuri se tekee Draisaitlin kaudesta ja läpimurrosta tärkeän myös jatkoa ajatellen. Edmontonilla on pelottava keskushyökkääjäosasto myös tulevaisuudessa.

Battle of Alberta

Kausi 2019–2020 muistetaan myös kautena, joka herätti eloon pitkään nukuksissa olleen Albertan taiston. Kolme kuumaa paikallistaistoa Edmontonin ja Calgaryn välillä sytytti koko kiekkoilevan Pohjois-Amerikan valtavaan hurmioon. Intensiiviset pelit muutamine likaisine taklauksineen ja lukuisine tappeluineen, jopa maalivahtien kesken, olivat kuin aikamatka 80-luvulle.

Ja mikä herkullisinta, jos kautta jatkettaisiin vanhan pudotuspelikaavion mukaan, joukkueet kohtaisivat toisensa heti ensimmäisellä kierroksella. Varmaa on, että sytytyslanka olisi kiivaan runkosarjavihanpidon jälkeen äärimmäisen lyhyt myös pudotuspelimaailmassa. Tämä pari olisi myös NHL:n televisiolukemille melkoista hunajaa.

Parasta tässä kuitenkin on se, että tämä tarina on vasta alussa. Jatkuu pelit koska tahansa, tämä soppa lämpenee uudelleen hetkessä.

Lue myös:

Kotiin palaavia NHL-pelaajia odottaa karanteeni – kauden jatkaminen siirtyy ainakin toukokuulle

Kommentti: NHL ei palaa ennen toukokuuta – pelivaraa jää silti

Kommentti: Koronaviruksella arvaamattomat vaikutukset NHL:n talouteen – kriisi puhkesi pahimpaan mahdolliseen aikaan

Avaako NHL harjoituskeskukset jo tulevalla viikolla? – "Arvioimme tilannetta koko ajan uudelleen"

NHL-komissaari edelleen optimistisena: ”Saamme kauden päätökseen ja Stanley Cupin jaettua”

NHL- ja NBA-tähdet antavat rahaa työtä vaille jääneille hallityöntekijöille

NHL löi lapun luukulle – Antti Raannasta koti-isä: ”Pysyy jalat auki, kun leikkii poliisia ja rosvoa!”

Millaisen taloussotkun koronavirus aiheuttaa NHL:lle? – Seurat ovat kartoittaneet pelipäiviä jopa heinäkuulle

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat