Pärmäkoski eristää itsensä mökkiin Vuokatissa, ladulla kahden metrin turvaväli

Hiihdon ykkösnainen pitää hiihtokauden nopeaa loppumista outona, mutta kisojen peruminen oli oikea ratkaisu.

Krista Pärmäkoski harjoittelee eristyksissä. Kuva: Federico Modica/NordicFocus/Getty Images

Ystävät ovat luvanneet tuoda ruokaostokset mökin oven taakse, kun hiihtäjä Krista Pärmäkoski viettää Carla-koiransa kanssa eristysviikkoa Sotkamon Vuokatissa. Suomen naishiihdon ykkönen pysyttelee omissa oloissaan, koska hiihtäjät palasivat Pohjois-Amerikasta viime perjantaina.

– Ladulla voin nähdä ihmisiä kahden metrin päästä. Eipä ainakaan kukaan saa tulla peesaamaan, Pärmäkoski naurahti ajellessaan tiistaina Vuokattiin.

Hiihdon kisakauden loppuminen sai sinetin maanantaina, kun Hiihtoliitto ilmoitti Pyhäjärven Suomen cupin ja Ristijärven SM-hiihtojen perumisesta.

– Kun ministerit ilmoittivat rajoituksista, ei jäänyt vaihtoehtoja. Eiväthän kisajärjestäjät voi ottaa riskiä, että joku urheilija sairastuu ja tauti lähtee leviämään, Pärmäkoski sanoi.

Kisojen perumista oikeana pitävä Pärmäkoski toivoo, että Ristijärvi saa SM-kisat ensi vuodelle.

Maailmancup loppui myös etuajassa, kun Pohjois-Amerikan kilpailut jäivät kisaamatta. Suomalaiset ehtivät olla Kanadassa pari päivää ennen aikaistunutta kotimatkaa.

Isovanhempien luo ei voi mennä

Pärmäkosken kymmenen päivän karanteeni loppuu ensi viikon tiistaina.

– Onhan tämä outo tilanne, että kausi loppui näin aikaisin. Onneksi nyt on Pohjois-Suomessa hyvät lumiolot, niin voi harjoitella pitkään, Pärmäkoski kertoi.

Pärmäkoski sijoittui maailmancupin kokonaiskilpailussa yhdeksänneksi. Hän hiihti palkintosijalle kahdesti. Molemmat tulivat 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailuista, sillä hän oli toinen Rukalla marraskuussa ja kolmas Lahdessa helmikuun lopussa.

Hänen kauttaan rassasi joulukuussa sairastuminen, jonka takia väliin jäi perinteinen ja paljon cup-pisteitä tuottava Tour de Ski -kiertue.

Kauden keskeyttäneen koronaviruksen Pärmäkoski ottaa tosissaan, mikä pakottaa rajoittamaan sukulaisten ja ystävien näkemistä.

– Vaikka on lomaa, ei voi mennä tapaamaan isovanhempia tai kummityttöä, Pärmäkoski sanoi ja kertoi lähipiirinsä olevan terveenä.

Lue lisää: