1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. EURO 2020

Uefa teki päätöksensä – jalkapallon EM-kisoja ei pelata ensi kesänä

Uefa on kokoustanut jalkapallon miesten EM-kisojen siirtämisestä hätäkokouksessaan tiistaina.

Joel Pohjanpalo ja muut Huuhkajat joutuvat odottamaan jalkapallon EM-kisojen alkua. Kuva: Tomi Hänninen

Euroopan jalkapalloliitto Uefa on päättänyt tiistaina (siirryt toiseen palveluun) hätäkokouksessaan, että jalkapallon miesten EM-kisoja ei pelata ensi kesänä.

Kisoja ei päästä pelaamaan alkuperäisen aikataulun mukaan kesä-heinäkuussa 2020. Uefan mukaan EM-kisat pelataan 11. kesäkuuta–11. heinäkuuta kesällä 2021.

– Olemme vastuussa urheilulajista, jota valtava joukko ihmisiä elää ja hengittää, ja jota tämä näkymätön ja nopeasti leviävä vastustaja on horjuttanut. Tällaisina aikoina jalkapalloyhteisön pitää osoittaa vastuullisuutta, yhtenäisyyttä, solidaarisuutta ja epäitsekkyyttä, Uefan puheenjohtaja Aleksander Čeferin sanoi tiedotteessa.

Ensimmäisenä Uefan päätöksestä kertoi Norjan jalkapalloliitto Twitterissä (siirryt toiseen palveluun) tiistaina iltapäivällä. Uefa tiedotti asiasta noin kaksi tuntia sen jälkeen, kun päätös oli vuotanut julkisuuteen.

Jalkapallon EM-turnaus oli tarkoitus pelata 12:ssa Euroopan maassa kesä-heinäkuussa, mutta koronaviruspandemia pakotti Uefan siirtämään kisoja.

Myös karsinnat kisoihin ovat yhä kesken. Loput neljä paikkaa piti ratkoa maaliskuun lopulla jatkokarsintaotteluissa, mutta niitä ei pystytä pelaamaan suunnitellusti vallitsevan tilanteen vuoksi.

Uefan tiedotteen mukaan loput EM-karsintapelit ja perutut harjoitusmaaottelut pyritään pelaamaan kesäkuussa 2020. Suomen oli tarkoitus pelata maalis-huhtikuun vaihteessa harjoitusmaaottelut Puolaa ja Ranskaa vastaan.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue selvitti viime marraskuussa tiensä EM-kisoihin. Arvokisapaikka on Suomen miehille historian ensimmäinen.

Päivitetty kello 16.33: Uefa on tiedottanut verkkosivuillaan EM-kilpailujen siirtämisestä kesään 2021. Lisätty myös Aleksander Čeferinin kommentti.

Lue myös:

Kommentti: Kun Huuhkajat vihdoin pääsi arvokisoihin, ne siirretään – suomalainen jalkapallokannattaja on oppinut kärsivälliseksi ja nyt se on ainoa vaihtoehto