Suora

  • Kuninkaallisten ja julkkisten korut
  • Elävä arkisto esittää

Huuhkajien kannattajayhdistys palauttaa rahat EM-kisamatkat jo maksaneille: turnauksen uusi ajankohta on toiveiden mukainen – "Hyvä sauma hoitaa kaikki kuntoon"

Huuhkajien kannattajayhdistyksessä tieto EM-kisojen siirtämisestä vuodella otettiin vastaan positiivisesti.

Jalkapallon EURO 2020
Huuhkajat fanit
Huuhkajien kannattajien odotus jatkuu.EPA

Koskaan aikaisemmin jalkapallon EM-kisoja ei turnauksen 60-vuotisessa historiassa ole tarvinnut siirtää. Nyt koronavirus pakotti Euroopan jalkapalloliitto Uefan väistämättömään: EM-kisat pelataan kesällä 2021.

Suomen maajoukkueelle ja sen kannattajille tulevan kesän piti olla ikimuistoinen, ensimmäinen arvokisakesä. Nyt odotettavaa on vuosi enemmän.

Suomen Maajoukkueen Kannattajat ry:n toiminnanjohtaja Jussi Hartikainen on tyytyväinen siihen, ettei kisoja yritetty änkeä esimerkiksi joulukuulle, mitä pidettiin medialähteissä mahdollisena vaihtoehtona.

– Tämä on ollut hyvin odotettava päätös. Jos kisoja ei olisi lähdetty siirtämään, se olisi ollut aikamoinen ihme tässä nykyisessä maailmantilanteessa, Hartikainen sanoo Yle Urheilulle.

SMJK:n oli tarkoitus järjestää kannattajille kyydityksiä pelipaikkakunnille Kööpenhaminaan ja Pietariin niin lentokoneilla, junilla kuin busseillakin. Hartikaisen mukaan SMJK palauttaa rahat kyyditykset ostaneille kannattajille. Vaihtoehtoisesti jo maksetut matkat on mahdollista jättää odottamaan seuraavaa kesää.

– Ihmiset ovat kovasti jo peruuttaneet hotelleja ja muita lentoja. Yleisesti ottaen tuntuu, että suurin osa toivoi turnauksen siirtoa seuraavalle kesälle mielummin kuin marras-joulukuulle.

Uefa kertoi tiedotteessaan, (siirryt toiseen palveluun) että jo ostetut pääsyliput kelpaavat sellaisinaan otteluihin turnauksen uutena ajankohtana. Liput on kuitenkin mahdollista palauttaa ja saada niistä täysimääräinen korvaus.

Kannattajayhdistykselle EM-kisamatkojen järjestäminen on ollut suuri ponnistus ja täysin uusi tilanne. Vaikka pettymys on kova, Hartikainen näkee kisojen siirtämisessä hyviäkin puolia.

– Kyllä tässä on kaikennäköistä henkistä vääntöä päällä ja se jatkuu edelleen. Omasta näkökulmasta nyt kun kisoihin valmistautumiseen tulee lisää aikaa, niin meille järjestönä tämä on hyvä sauma hoitaa kaikki kuntoon ja kysellä maailmalta vähän jeesiä, Hartikainen miettii.

Suomessa on eletty Huuhkajien EM-kisapaikan myötä ennennäkemätöntä jalkapallohuumaa. Kantaako se kesään 2021?

– Kyllä se kantaa, mutta kantaako samanlaisena on asia erikseen. Siihen vaikuttaa se, milloin pääsemme jatkamaan normaalia elämää ja miten jalkapallosarjat saadaan käyntiin, Hartikainen uskoo.

SMJK:n hallitus kokoustaa tiistaina EM-kisajärjestelyjen tiimoilta. Hartikainen on viestitellyt muiden jäsenten kanssa ja kertoo, että vastaanotto kisojen siirtymiselle on ollut positiivinen.

Juttua täydennetty kello 16.23: Lisätty tieto koskien EM-turnauksen pääsylippuja ja niistä saatavia korvauksia.

Lue myös:

Uefa teki päätöksensä – jalkapallon EM-kisoja ei pelata ensi kesänä

Kommentti: Kun Huuhkajat vihdoin pääsi arvokisoihin, ne siirretään – suomalainen jalkapallokannattaja on oppinut kärsivälliseksi ja nyt se on ainoa vaihtoehto

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat