Suora

  • DreamHack Masters Spring 2020
  • Kuninkaallisten ja julkkisten korut
  • Urheiluruutu

Ruotsalaismediat: Jalkapallon naisten EM-kisat siirtyvät vuodella eteenpäin kesälle 2022

SVT:n haastetteleman Ruotsin jalkapalloliiton ja Uefan varapääjohtajan Karl Erik Nilssonin mukaan naisten EM-kisat siirtyvät vuodella eteenpäin kesäksi 2022.

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue
Naisten jalkapallomaajoukkue
Mikäli Helmarit etenevät EM-lopputurnaukseen, ei sitä ruotsalaismedioiden mukaan pelata ensi kesänä.AOP

Jalkapallon miesten EM-kisojen siirtyminen vuodella eteenpäin aiheuttaa muutoksia myös muihin Euroopan jalkapalloliiton Uefan alaisiin tapahtumiin.

Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:n mukaan naisten EM-kisat ovat siirtymässä vuodella eteenpäin, kesäksi 2022.

– Mitään päätöksiä naisten EM-kisojen päivämäärien suhteen ei ole tehty. Erillinen työryhmä tarkastelee päivämääriä myöhemmin, Uefan varapuheenjohtaja Karl Erik Nilsson sanoo SVT:lle.

Miesten EM-kisat siirtyivät pelattavaksi 11.6.–11.7.2021, kun naisten oli määrä pelata 7.7.–1.8.2021. Naisten kisat pelataan kokonaisuudessaan Englannissa, kun taas miesten kisat on ripoteltu 12 maahan. Miesten loppuottelut ja välierät pelataan kuitenkin Lontoossa Wembleyllä, joka on myös yksi naisten EM-kisojen areenoista.

– Vaihtoehtona on pelata miesten ja naisten kisat peräjälkeen. Englanti on miesten kolmen viimeisen pelin päänäyttämö, joten ne söisivät toistensa kiinnostusta, mikä olisi mielestäni todella harmi. On molemmille kilpailuille parempi pelata ne eri vuosina, Nilsson sanoi Aftonbladetille. (siirryt toiseen palveluun)

Vuonna 2022 pelataan myös miesten MM-kisat, mutta ne pelataan poikkeuksellisesti marras-joulukuussa.

Miesten EM-kisojen siirtyminen vaikuttaa todennäköisesti myös alle 21-vuotiaiden EM-kisojen kohtaloon. Ne oli määrä pelata niin ikään kesällä 2021.

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue karsii parhaillaan paikasta EM-kisoihin. Helmarit johtaa lohkoaan kymmenellä pisteellä, mutta sillä on enemmän pelejä pelattu kuin toisena olevalla Skotlannilla, joka on pelannut vasta kaksi ottelua ja voittanut ne molemmat. Helmareilla on kolme voittoa ja yksi tasapeli.

Lue myös:

Uefa teki päätöksensä – jalkapallon EM-kisoja ei pelata ensi kesänä

Huuhkajien kannattajayhdistys palauttaa rahat EM-kisamatkat jo maksaneille: turnauksen uusi ajankohta on toiveiden mukainen – "Hyvä sauma hoitaa kaikki kuntoon"

Kommentti: Kun Huuhkajat vihdoin pääsi arvokisoihin, ne siirretään – suomalainen jalkapallokannattaja on oppinut kärsivälliseksi ja nyt se on ainoa vaihtoehto

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat