Suora

  • Urheiluruutu

Naisten EM-kisat siirtyivät miesten kisojen tieltä – Marianne Miettinen näkee ratkaisun järkevänä

Naisten jalkapallon EM-kisat piti alunperin pelata 7.7.–1.8.2021.

jalkapallo
Helmarit
Suomen naisten jalkapallomaajoukkue karsii parhaillaan paikasta EM-kisoihin. Helmarit johtaa omaa lohkoaan.STT Lehtikuva

Jalkapallon miesten EM-kisojen siirtäminen vuodella eteenpäin tarkoitti sitä, että naisten jalkapallon EM-kisat siirtyvät niin ikään vuodella eteenpäin, kesälle 2022. Uefa ei ole vielä vahvistanut naisten EM-turnauksen siirtymistä, mutta aiheesta ovat uutisoineet useat ruotsalaismediat.

Naisten jalkapallon EM-kisat piti alunperin pelata 7.7.–1.8.2021.

Palloliiton huippujalkapallopäällikkö Marianne Miettisen mukaan naisten EM-kisojen lykkääminen vuodella eteenpäin oli kaikkein järkevin ratkaisu.

– Ihmisten terveys on kaikessa etusijalla. Mitä aikaisemmin nämä päätökset tulee, niin sitä enemmän se auttaa järjestelymaita, joukkueita ja pelaajia valmistautumaan. Epätietoisuus on pahin mahdollinen tila ja sen takia kuulostaa järkevältä, että annetaan rauhassa joukkueille valmistautua uudestaan, Miettinen sanoo.

Miettinen ei koe, että naisten kisat joutuivat väistymään miesten kisojen tieltä, sillä tällä hetkellä kaikkia urheilutapahtumia siirretään jatkuvasti eteenpäin.

Hän myös korostaa, että naisten EM-karsintaottelutkin ovat pahasti kesken, ja jos koronavirustilanne jatkuu pidempään, voi karsintaotteluiden toteuttaminen osoittautua muutenkin haasteelliseksi.

Omaa karsintalohkoaan johtavan Suomen pitäisi kohdata seuraavina kuukausina Portugali 10. huhtikuuta, Kypros 14. huhtikuuta ja Skotlanti 9. kesäkuuta.

– Suomellakin on vielä useampi otteluita pelaamatta. Sen takia on järkevämpää, että naisten kisat pelataan seuraavana vuonna, Miettinen sanoo.

Urheilun aika on myöhemmin

Yksi vaihtoehto olisi voinut olla se, että naiset ja miehet olisivat pelanneet samana vuonna peräkkäin. Miettinen kuitenkin muistuttaa, että vaikka Euroopan jalkapalloliitto Uefalla onkin paljon resursseja, olisi kahden ison tapahtuman järstäminen samana kesänä voinut olla haasteellista.

– Siinä olisi saattanut tulla jalkapalloähky. Siinä mielessä parempi, että ne ovat eri vuosina.

Naisten jalkapallo otti viime kesänä ison edistysaskeleen näkyvyyden kannalta, sillä jalkapallon MM-kisojen ottelut rikkoivat katsojaennätyksiä Suomen lisäksi monessa muussa maassa.

Miettinen ei kuitenkaan koe, että naisten EM-kisojen siirtäminen vuoteen 2022 olisi kolaus naisjalkapallon suosiolle. Hän pitää erityisen tärkeänä, että koronavirus saadaan jossain vaiheessa taltutettua.

– Tällä hetkellä on kyse ihmisten terveydestä ja on tärkeintä, että saisimme yhdessä taltutettua viruksen jossain vaiheessa. Urheilu tulee, kun sen aika on, Miettinen tiivistää.

Lue myös:

Teemu Pukki
Jalkapallon EM-kisat siirretty – katso Ylen erikoislähetys

Päätös EM-kisojen siirtämisestä oli viisas, pragmaattinen ja ainoa oikea ratkaisu – näin uutiseen on reagoitu maailmalla

Huuhkajien kapteeni Tim Sparv pitää Uefan ratkaisua EM-kisojen siirtämisestä oikeana: "Aiomme käyttää tämän ajan kehittymiseen"

Ruotsalaismediat: Jalkapallon naisten EM-kisat siirtyvät vuodella eteenpäin kesälle 2022

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat