1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. jääkiekko

Jääkiekon MM-kisojen peruminen on käytännössä varmaa – Kummola paljastaa, miksi virallista päätöstä ei vielä tehty

MM-kisat piti järjestää Sveitsin Zurichissa ja Lausannessa 8.–24. toukokuuta.

Kuva: Getty Images

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF ei ole vielä virallisesti perunut jääkiekon MM-kisoja, mutta käytännössä kisojen peruminen on varmaa.

Asia kävi ilmi IIHF:n ja jääkiekkomaiden yhteisessä videopalaverissa tiistaina.

– Emme tehneet varsinaista päätöstä, mutta meillä oli kokous, jossa oli kaikki A-ryhmän maat, yhteistyökumppanit ja vakuutusyhtiön edustaja. Käytännössä se on ihan selvä, että kisoja ei pelata, IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola sanoi Yle Urheilulle.

Kokouksessa ei tehty virallista päätöstä, sillä neuvottelut Sveitsin viranomaisten ja vakuutusyhtiöiden kanssa ovat yhä kesken.

– Jos me peruisimme ne yksipuolisesti, niin tämä tapaus jäisi vakuutusyhtiön kanssa kesken. Neuvottelut täytyy Sveitsissä käydä loppuun ja sen jälkeen todetaan virallisesti, että kisat ovat ohi.

– Mitään deadlinea ei ole, mutta päätös tehdään välittömästi, kun viranomaisten ja vakuutusyhtiöiden kanssa neuvottelut on käyty loppuun.

Siirrosta ei edes keskusteltu

Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Rene Fasel aiheutti aiemmin huhumyllyn mainitsemalla, että kisat voitaisiin pelata Sveitsin sijasta esimerkiksi Venäjällä tai Valko-Venäjällä.

Tällaisesta vaihtoehdosta ei kuitenkaan edes keskusteltu kokouksessa.

– Tilanne on Venäjälläkin huono ja he ovat sulkemassa rajojaan. Valko-Venäjä on ainoa auki oleva maa, mutta naapaurit ovat sulkeneet rajansa. Ei tule mikään siirto kysymykseen, kun kisat perutaan niin ne perutaan

– Eurooppa on suljettu ja jäähallit ovat kiinni. Mitään mahdollisuuksia ei olisi kisoja pelata, Kummola sanoo.

MM-kisat piti järjestää Sveitsin Zurichissa ja Lausannessa 8.–24. toukokuuta. Viime aikoina koronavirus on kuitenkin perunut jääkiekkomaailman huippusarjojen kausia. Myös isäntämaa Sveitsi lopetti kautensa jo ennen pudotuspelien alkua.

Suomi on jääkiekon hallitseva maailmanmestari viime vuonna Slovakiassa voitetun MM-kullan myötä.

Lue myös:

KHL laittoi sarjansa pidemmälle tauolle – myös muu urheilu keskeytyy Venäjällä: "Pyydän teiltä ymmärrystä"

Tapparan seuralegenda Tuukka Mäntylä päättää peliuransa

NHL jatkunee suoraan pudotuspeleillä – Yle Urheilun NHL-kirjeenvaihtaja listasi runkosarjan kuumimmat puheenaiheet ja ikimuistoisimmat hetket

Haastattelu: Jarkko Vuolle