Suora

  • Urheiluruutu

Norjan jalkapalloliitto vuoti tiedon EM-kisojen siirtymisestä – viestintäpäällikkö paljastaa, miten kaikki tapahtui: "Meille sanottiin, että se on ok"

Norja twiittasi tiedon jalkapallon EM-kisojen siirtymisestä kaksi tuntia ennen Uefaa.

Jalkapallon EURO 2020
Norjan jalkapallomaajoukkue
Norja jäi lohkonsa kolmanneksi. Ruotsi vei viimeisen EM-kisalipun.AOP

Tiistai-iltapäivänä koko Euroopan jalkapalloyhteisö pysähtyi odottamaan tietoa jalkapallon EM-kisojen kohtalosta: pelataanko kisat tyhjille katsomoille, perutaanko ne kokonaan vai siirtyvätkö ne eteenpäin.

Euroopan jalkapalloliitto Uefan kokouksen tiedettiin alkavan kello 14 Suomen aikaa. Odotettua uutista ei tarvinnutkaan kauaa odotella, sillä se näki päivänvalon jo alle 20 minuuttia kokouksen alkamisesta – ei tosin Euroopan jalkapalloliitto Uefan toimesta.

Tiedon kisojen siirtymisestä vuodella julkaisi ensimmäisenä Norjan jalkapalloliitto Twitter-tilillään.

Suurin osa maailman medioista julkaisikin tiedon kisojen siirtymisestä kesään 2021 lähteenään Norjan jalkapalloliitto. Uefan virallinen vahvistus tuli kuitenkin vasta parisen tuntia myöhemmin.

Norjan jalkapalloliiton viestintäpäällikkö Mari Stanisic Waagardin mukaan kyse oli erehdyksestä.

– Meille sanottiin kokouksessa, että se on OK julkaista tieto, joten niin me teimme. Ei ole mitään syytä, miksi vain me julkaisimme sen. Emme tietenkään olisi julkaisseet sitä, jos meille ei olisi kerrottu, että se on ok, Norjan jalkapalloliiton viestintäpäällikkö Mari Stanisic Waagard selitti VG:lle. (siirryt toiseen palveluun)

Norja oli yksi 55:stä puhelinkokoukseen osallistuneesta Uefan jäsenmaasta. Kokouksessa päätettiin ehdottaa EM-kisojen lykkäämistä vuodella, ja lopulta Uefan johto hyväksyi ehdotuksen.

Norjalla ei ole vielä paikkaa EM-lopputurnauksessa. Se yrittää selvittää tiensä lopputurnaukseen pudotuspelien kautta. Ensin sen on voitettava Serbia ja myöhemmin voittaja otteluparista Skotlanti–Israel.

Lue myös:

Uefa teki päätöksensä – jalkapallon EM-kisoja ei pelata ensi kesänä

Ruotsalaismediat: Jalkapallon naisten EM-kisat siirtyvät vuodella eteenpäin kesälle 2022

Huuhkajien kannattajayhdistys palauttaa rahat EM-kisamatkat jo maksaneille: turnauksen uusi ajankohta on toiveiden mukainen – "Hyvä sauma hoitaa kaikki kuntoon"

EM-kisojen hintalappu nousee – kuka maksaa satojen miljoonien laskun? Turnauksen siirtäminen vaikuttaa myös Suomen Palloliiton talouteen

Huuhkajien kapteeni Tim Sparv pitää Uefan ratkaisua EM-kisojen siirtämisestä oikeana: "Aiomme käyttää tämän ajan kehittymiseen"

Päätös EM-kisojen siirtämisestä oli viisas, pragmaattinen ja ainoa oikea ratkaisu – näin uutiseen on reagoitu maailmalla

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat