1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. EURO 2020

Huuhkajaviisutkin siirtyvät vuodella – haluatko musiikkisi osaksi Ylen EM-kisalähetyksiä?

Jalkapallon EM-kisojen siirtyminen vuodella eteenpäin muokkaa myös Ylen tarjontaa ja kilpailuja, kuten Huuhkajaviisuja.

Huuhkajat joutuvat odottamaan jalkapallon EM-kisojen alkua. Kuva: Tomi Hänninen

Yle Urheilu järjestää kilpailun, missä kenellä tahansa on mahdollisuus saada oma kappaleensa kuuluviin EM-kisalähetyksiin. Johtuen EM-kisojen siirtymisestä kesään 2021, myös Huuhkajaviisujen aikataulua on muutettu.

– EM-kisojen siirtyminen on harmillinen, mutta samalla välttämätön liike, mikä vaikuttaa moneen asiaan. Koska kappaleilla haetaan tunnelmaa itse kisalähetyksiin, ei vuotta ennen itse tapahtumaa järjestetty kilpailu palvelisi tätä tarkoitusta parhaalla mahdollisella tavalla. Onneksi musiikin ja jalkapalloilun yhteys ei katkea tähän vaan toivomme saavamme entistä enemmän innokkaita muusikoita liikkeelle, EM-kisojen tuottaja Antti Ennekari kertoo.

Kappaleita voi nyt lähettää 25.4.2021 saakka osoitteeseen huuhkajaviisut@yle.fi. Takarajan jälkeen esiraati valitsee kymmenen finaaliedustajaa, ja nämä kymmenen kappaletta kilpailevat toukokuussa 2021 Yle Puheella pidettävässä finaalilähetyksessä.

Yle Puheen lähetyksessä kappaleita ovat arvostelemassa musiikkialan ammattilaisia, Ylen jalkapallokisojen musiikkivastaava ja Suomen maajoukkueen pelaaja. Myös kuuntelijoilla on mahdollisuus antaa äänensä suosikeilleen, sillä Yle julkaisee kymmenen finaalikappaletta verkkosivuillaan toukokuun 2021 alkupuolella.

Huuhkaja-raadilta ja yleisöltä kolme eniten pisteitä saanutta kappaletta pääsee varmuudella osaksi Ylen jalkapallon EM-kisalähetyksiä. Tämä kilpailu on varmin väylä saada musiikkinsa kuuluviin ensi kesän EM-jalkapallolähetyksissä.

Kappaleen ei tarvitse olla suora kannatuslaulu Huuhkajille tai kertoa EM-kisoista, vaan sillä voi ilmentää jalkapalloa monesta eri kulmasta. Vain mielikuvitus on rajana.

– Ennen siirtouutista, olimme jo vastaanottaneet vajaat 50 kappaletta Huuhkajaviisuja varten ja paljon lisää olisi varmasti tullut ennen takarajaa. Nyt artisteilla on noin vuosi aikaa enemmän hioa kappaleitaan, Ennekari toteaa.

Jos artisti on jo ehtinyt osallistua kilpailuun, pysyy hänen osallistumisensa voimassa, ellei hän halua perua sitä. Mikäli jo osallistunut artisti haluaa päivittää kappalettaan tai osallistua uudella kappaleella, on sekin sallittua. Muutostoiveista pyydetään ilmoittamaan osoitteeseen huuhkajaviisut@yle.fi.

SÄÄNNÖT JA EHDOT

1. Kilpailun järjestäjä on Yleisradio Oy, Uutiskatu 5, 00024 Yleisradio (”Järjestäjä”).

2. Kappaleen tekijät ja esittäjät voivat käyttää kappaleessa vain itse luomaansa materiaalia, johon heillä on kaikki tekijän- ja muut oikeudet. Kilpailuun voi osallistua joko täysin tuoreella kappaleella, mutta myös aiemmin julkaistulla kappaleella, kunhan se on ilmestynyt jalkapallon EM-taipaleen aikana (esimerkiksi Kansojen liigan aikana julkaistut kappaleet voivat osallistua kisaan).

3. Materiaalit on lähetettävä Ylelle 25.4.2021 mennessä sähköpostiosoitteeseen huuhkajaviisut@yle.fi.

Ilmoittautumiseen vaaditaan digitaalisessa muodossa:

– Kappale tiedostomuodossa mp3

– Julkaisukelpoinen esittely (artistista/artisteista ja/tai yhtyeestä, sekä lyhyt kuvaus kappaleen tarinasta)

– Kappaleen sanat. (.doc, .pdf tai .rtf)

Esiraati valitsee kymmenen finaaliedustajaa, ja nämä kymmenen kappaletta kilpailevat toukouussa 2021 Yle Puheella pidettävässä finaalilähetyksessä. Yle julkaisee kymmenen finaalikappaletta verkkosivuillaan toukokuun alkupuolella. Raadilta ja yleisöltä kolme eniten pisteitä saanutta kappaletta pääsee osaksi Ylen jalkapallon EM-kisalähetyksiä.

4. Yle raportoi ja maksaa korvauksen Teoston kautta sellaisen musiikin käytöstä, josta tekijä on tehnyt Teosto-ilmoituksen. Kaupallisena äänitteenä julkaistusta musiikista suoritetaan korvaus Gramexin kautta. Ylellä on oikeus käyttää kaikkia kilpailuun lähetettyjä kappaleita kilpailun ja kisalähetysten toteuttamiseksi ilman muuta korvausta.

5. Osallistujien tietoja käytetään vain kilpailun järjestämiseen liittyviin tarkoituksiin. Lisätietoa henkilötietojen käsittelystä löydät Ylen tietosuojalausekkeesta https://yle.fi/aihe/yleisradio/tietosuojalauseke

6. Kappaleiden esittäjät, säveltäjät, sanoittajat ja sovittajat hyväksyvät osallistuessaan kilpailun säännöt ja sitoutuvat niihin.

Lisätiedot:
Antti Ennekari, tuottaja, Yle Urheilu, antti.ennekari@yle.fi

Lue myös:

Uefa teki päätöksensä – jalkapallon EM-kisoja ei pelata ensi kesänä

Ruotsalaismediat: Jalkapallon naisten EM-kisat siirtyvät vuodella eteenpäin kesälle 2022

Huuhkajien kannattajayhdistys palauttaa rahat EM-kisamatkat jo maksaneille: turnauksen uusi ajankohta on toiveiden mukainen – "Hyvä sauma hoitaa kaikki kuntoon"

EM-kisojen hintalappu nousee – kuka maksaa satojen miljoonien laskun? Turnauksen siirtäminen vaikuttaa myös Suomen Palloliiton talouteen

Huuhkajien kapteeni Tim Sparv pitää Uefan ratkaisua EM-kisojen siirtämisestä oikeana: "Aiomme käyttää tämän ajan kehittymiseen"

Päätös EM-kisojen siirtämisestä oli viisas, pragmaattinen ja ainoa oikea ratkaisu – näin uutiseen on reagoitu maailmalla

Norjan jalkapalloliitto vuoti tiedon EM-kisojen siirtymisestä – viestintäpäällikkö paljastaa, miten kaikki tapahtui: "Meille sanottiin, että se on ok"