Huuhkajat sai lisäaikaa uusien pelaajien kokeilemiselle – Markku Kanerva salaperäisenä: "Vuodessa voi tapahtua paljon"

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanervan sanoo, että kisojen siirtäminen oli ainoa oikea ratkaisu.

jalkapallo
Markku Kanerva
Markku Kanerva on ollut iloinen siitä, miten Suomen pelaajat ovat suhtautuneet kisojen lykkääntymiseen.Tomi Hänninen

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanervan ajatukset olivat vielä kolme viikkoa sitten maaliskuun lopun otteluissa Puolaa ja Ranskaa vastaan.

Maailmalla nopeasti levinnyt koronavirus pani suunnitelmat nopeasti uusiksi. Valmistavat ottelut peruttiin ja EM-kisat siirrettiin.

Kanerva myöntää harmituksen EM-kisojen taustalla, mutta korostaa, että Uefan päätös siirtää kisoja oli tärkeä, vastuullinen ja ainoa oikea ratkaisu.

Huuhkajat-valmentaja ajattelee tilannetta positiivisesti, sillä Suomella on yksi vuosi enemmän aikaa valmistautua kisoihin.

– Toki se on muillakin, ja saa nähdä, millaisia muutoksia pelaajistossa tulee tapahtumaan. Vuosi on pitkä aika ja voi tulla seurasiirtoja, Kanerva sanoi Yle Urheilulle.

Yhden lisävuoden muutoksia EM-kisapelaajistoon Kanerva kommentoi salaperäisesti. Hän kuitenkin muistuttaa, millaisia muutoksia viimeisen puolentoista vuoden aikana Huuhkajissa on tapahtunut.

– Se on nähty aikaisempina vuosina, että vuodessa voi tapahtua paljon muutoksia. On ollut loukkaantumisia, seurasiirtoja ja nuoret pelaajat ovat tunkeutuneet joukkueeseen, Kanerva juttelee ja mainitsee Lassi Lappalaisen (Montreal Impact) ja Glen Kamaran (Rangers) seurasiirrot.

"Kyllä tässä jaksaa odottaa"

Kanervan mukaan on tällä hetkellä vaikea arvioida Huuhkajien kokoonpanoa vuoden 2021 EM-kisoissa. Hänen mukaansa tyrkyllä olevien pelaajien murtautuminen kokoonpanoon on kiinni siitä, millaisia näyttöjä he antavat seurajoukkueissa.

EM-kisojen siirtymisen vuoksi nyös Kansojen liigalla on kuitenkin oma merkityksensä pelaajavalintojen sekä kisoihin valmistautumisen kannalta.

– Ne ovat tärkeitä valmistavia pelejä meille ja ne mahdollisesti antavat meille mahdollisuuden kokeilla uusia pelaajia, Kanerva sanoo.

– Nousimme B-liigaan ja arvonnoissa tuli kovia vastustajia. Jos ajatellaan pelin kehittämisen ja tason nostamisen kannalta, niin on tärkeää, että saamme kovia pelejä, Kanerva sanoo ja viittaa otteluihin Irlantia, Walesia ja Bulgariaa vastaan.

Kanerva on ollut iloinen siitä, miten kypsästi Suomen pelaajat ovat suhtautuneet kisojen lykkääntymiseen. Hän ei ole myöskään huolissaan siitä, että Huuhkajien luoma jalkapallobuumi laantuisi odottelun vuoksi.

– Joku sanoi, että 80 vuotta on näitä kisoja odotettu, niin kyllä tässä jaksaa vielä vuoden verran odottaa. On tärkeää, että pidämme sitä buumia päällä hyvillä peliesityksillä, Kanerva sanoo.

Tänään oli päivä, jolloin Huuhkajat olisi julkaissut kokoonpanonsa maaliskuun otteluihin Puolaa ja Ranskaa vastaan. 73 A-maaottelua pelanneen Roman Eremenkon paluusta on spekuloitu jo pitkään, sillä hän ei ole pelannut maajoukkueessa kokaainikärynsä jälkeen.

Eremenko vapautui kokaainikäryn vuoksi saadusta pelikiellosta syksyllä 2018.

Oliko Roman Eremenkon nimi listalla, Markku Kanerva?

– En lähde tätä sen kummemmin spekuloimaan. Se voidaan siirtää myöhempään, mutta asiasta on keskusteltu, Kanerva vastaa hymyillen.

Lue myös:

Kommentti: Urheilun syvimmän merkityksen ymmärtää vasta näin oudolla hetkellä

EM-kisojen hintalappu nousee – kuka maksaa satojen miljoonien laskun? Turnauksen siirtäminen vaikuttaa myös Suomen Palloliiton talouteen

Ruotsalaismediat: Jalkapallon naisten EM-kisat siirtyvät vuodella eteenpäin kesälle 2022

Huuhkajien kannattajayhdistys palauttaa rahat EM-kisamatkat jo maksaneille: turnauksen uusi ajankohta on toiveiden mukainen – "Hyvä sauma hoitaa kaikki kuntoon"

Uefa teki päätöksensä – jalkapallon EM-kisoja ei pelata ensi kesänä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat