Suora

  • Kalevan kisat
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

SKA:n suomalaisvalmentaja toteaa KHL:n toimintatavoista: "Täällä ei mielipiteitä paljon kysellä"

Pietarin SKA odottaa KHL-pudotuspelien jatkumista koronaviruksesta huolimatta.

KHL
Marko Torenius
Torenius on valmentanut Venäjällä seitsemän kauden ajan. AOP

Pietarin SKA ei päässyt kohtaamaan Jokereita KHL-jääkiekon toisella pudotuspelikierroksella, mutta seura valmistautuu täydellä höyryllä jatko-otteluihin. Liigan pudotuspelit ovat kuitenkin tauolla ainakin huhtikuun 10. päivään asti Venäjän urheiluministeriön suosituksesta.

– Kulutetaan aikaa, treenataan, valmistaudutaan otteluihin ja ollaan kotona. Joukkue on kyllä kunnossa, kertoo SKA:n maalivahtivalmentaja Marko Torenius.

Sen verran joukkueen valmistautumista on kuitenkin muutettu, ettei Venäjällä tuttua basa-kulttuuria harrasteta. Joukkueet välttävät leirikeskusta, ja pelaajat asuvat kotonaan.

– Outo tilanne, ja tietysti tämä mietityttää, mutta minkäs teet. Jätkät käyvät vain hallilla ja ovat kotioloissa. Kaikki muu ylimääräinen on jätetty pois, seitsemättä kautta Venäjällä valmentava Torenius tuumii.

Olot Pietarissa vaikuttavat Toreniuksen mukaan rauhallisilta, vaikka monet ihmiset hankkivat kaupoista ylimääräistä hätävaraa kuten Suomessakin.

Torenius, 43, on lukenut Moskovan Dinamon päävalmentajan Vladimir Krikunovin kitkerät terveiset Jokerien lopetettua kautensa. Entinen Venäjän maajoukkueen päävalmentaja ja KHL:n kokenein luotsi suositteli Jokerien potkimista ulos KHL:stä.

– Hänellä on mielipiteensä, mutta suomalainen yhteiskunta toimii toisin, Torenius hymähtää.

Eron näkee myös siinä, että Jokerit kuunteli ratkaisussaan joukkueen valmentajia ja pelaajia. Pietarissa taisi olla hiljaisempaa.

– Täällä ei mielipiteitä paljon kysellä. Ei kuulu tähän liigaan, suomalaisvalmentajan lyhyt diagnoosi kuului.

KHL:n pudotuspeleissä on mukana vielä kuusi seuraa. Jokerien tavoin Barys Nur-Sultan päätti lyödä lätkämailat pussiin ensimmäisen kierroksen jälkeen.

Lue myös:

Kommentti: KHL:n sekoilu koronavirushuolessa kertoi vain yhden asian – reilu 10 vuotta sitten ladeltiin kauniita valheita

KHL laittoi sarjansa pidemmälle tauolle – myös muu urheilu keskeytyy Venäjällä: "Pyydän teiltä ymmärrystä"

Jääkiekon MM-kisojen peruminen on käytännössä varmaa – Kummola paljastaa, miksi virallista päätöstä ei vielä tehty

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat