Koronavirus uhkaa nyt sydänkesän urheilutapahtumia, jalkapallon EM-kisat peruttiin jo – Suomessa vahva usko MotoGP-kisan toteutumiseen

Suomen osakilpailu Kymiringillä ajetaan 12. heinäkuuta.

Tapahtumajärjestäjä Lahti Eventsin mukaan Suomen MotoGP-kisan järjestelyt etenevät täydellä teholla. Kuva: Antti-Jussi Korhonen / Yle

Vallitseva koronavirus pandemia on siirtänyt tai perunut lukuisia urheilutapahtumia ympäri maailmaa. Urheilukisojen peruutukset yltävät jo heinäkuulle saakka. Euroopan jalkapalloliitto Uefa ilmoitti eilen, ettei miesten jalkapallon EM-kisoja pelata tulevana kesänä. Kisat siirretään koronaviruksen vuoksi pelattavaksi kesälle 2021.

Keskikesän urheilutapahtumista on uhattuna myös Englannissa pelattava Wimbledonin tennisturnaus. Wimbledonin kisajärjestäjät ovat kertoneet toivovansa, että ruohoturnaus voitaisiin järjestää vielä alkuperäisenä ajankohtana kesä-heinäkuussa.

Kotimaan merkittävin urheilutapahtuma ensi heinäkuussa on ensi kertaa Suomessa ajettava MotoGP-kilpailu Iitin Tillolassa. Kymiringin osakilpailu on määrä ajaa 12. päivä heinäkuuta.

Kymiringin kisan edistäminen jatkunut täysillä

Kymiringin osakilpailun tapahtumajärjestämisestä vastaavan Lahti Eventsin projektijohtaja Markku Vihtilä kertoo, että Suomen osakilpailun järjestelyt ovat jatkuneet tavalliseen tapaan.

Kymiringin MotoGP-viikonloppuun on myyty nyt 37 000 lippua. Vihitilän mukaan vallitsevat olosuhteet ovat hidastaneet lippujen ostoa ja tapahtuman myyntiä.

– Tapahtuman edistäminen on jatkunut täysillä. Meillä on uskoa ja toivoa, että maailma paranee ja tämä tilanne on kesään mennessä helpottanut, Vihtilä sanoo.

Tähän mennessä saatuja lipputuloja ei ole käytetty tapahtuman rakentamiseen.

– Lippuostoja koskevat normaalit palautusehdot, jos kisa peruutetaan tai siirretään.

Kisakalenterissa paljon muutoksia

Moottoripyöräilyn kuninkuusluokan kisaohjelmaan on tullut tähän mennessä jo lukuisia muutoksia.

MotoGP:n oikeuksia hallitseva Dorna Sports, MotoGP:n talliyhdistys ja kansainvälinen moottoripyöräliitto FIM ovat jo tällä kaudella peruneet avauskisan Qatarissa. Kisakalenterissa ollut Thaimaan osakilpailu on siirretty maaliskuulta ajettavaksi lokakuulle. Huhtikuun Yhdysvaltain Austinin kisa on siirretty marraskuulle, samoin Argentiinan osakilpailu.

Tällä hetkellä MotoGP-kalenterissa seuraava kisa olisi Espanjan Jerezin osakilpailu 3. päivä toukokuuta.

Dorna Sportsin toimitusjohtaja Carmelo Ezpeleta oli vielä viime viikonloppuna sitä mieltä, että kaikki MotoGP-kauden jäljellä olevat 19 kisaa koetetaan ajaa lävitse.