1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. hiihto

Hiihdon maajoukkuevalmentaja karanteenissa Kanadassa koronavirustartunnan takia – Pärmäkoski matkasi Kanadaan samassa lentokoneessa

Hiihtoliiton mukaan valmentaja Ville Oksanen on karanteenissa Kanadassa koronavirustartunnan vuoksi. Iivo Niskasen oli tarkoitus matkustaa Pohjois-Amerikkaan myöhemmin, mutta hän ei ehtinyt poistua Suomesta.

Hiihdon maajoukkuevalmentaja Ville Oksanen on karanteenissa Kanadassa. Kuva: Anu Karttunen / Yle

Suomen Hiihtoliitto tiedottaa, että maajoukkueen valmentaja Ville Oksanen on saanut koronavirustartunnan ja ollut karanteenissa Kanadassa viime viikon keskiviikosta lähtien. Hiihtoliitto tiedottaa asiasta vain pari tuntia sen jälkeen, kun maastohiihtojoukkueen johtaja Matti Haavisto oli kieltäytynyt vahvistamasta tartunnan saaneen nimeä.

Haavisto vetosi Yle Urheilun haastattelussa siihen, että Kansainvälinen hiihtoliitto oli linjannut, ettei tartunnan saaneen henkilöllisyyttä saa paljastaa.

Hiihtomaajoukkue matkusti Kanadan Quebeciin viime viikon tiistaina. Maajoukkueen muilla jäsenillä ei ole todettu koronavirustartuntaa.

Hiihtoliiton mukaan Iivo Niskasta lukuun ottamatta maajoukkuehiihtäjät olivat samalla lennolla Oksasen kanssa.

– Herätessäni paikallista aikaa keskiviikkoaamuna, olin saanut soittoja ja viestejä Suomesta. Viikonloppuna vierailemissani häissä oli ollut henkilö, joka oli häiden jälkeen sairastunut, käynyt testeissä, ja saanut positiivisen Covid-19 testituloksen. Tiedon saatuani eristin itseni välittömästi joukkueesta ja muista henkilöistä, Oksanen kertoo Hiihtoliiton tiedotteessa.

– En ollut THL:n kriteerien mukaan ollut lähikontaktissa sairastuneen kanssa, mutta jatkoimme joukkueen lääkärin kanssa karanteeniani ja etsimme Kanadan viranomaisten ja kisajärjestäjien kautta pääsyä koronatestiin.

Maajoukkue matkusti Suomeen torstaina, Oksanen on edelleen Kanadassa karanteenissa.

Korjattu ingressiä kello 20.02: Iivo Niskanen ei ehtinyt matkustaa Suomesta Kanadaan.

Lue myös:

Perutussa hiihdon maailmancupissa koronatartunta – karanteeniin joutuneet suomalaishiihtäjät pysyneet terveinä