Suora

  • DreamHack Masters Spring 2020

Kaj Lindström uudessa Tomin nuoteista -jaksossa: ”Räikkösestä olisi voinut tulla huippukuljettaja ralliin”

Kaj Lindström toimii nykyisin Tommi Mäkisen Toyota-tiimin urheilutoimenjohtajana.

ralliautoilu
Kaj Lindström, Toyotan urheilutoimenjohtaja.
Kaj Lindström vierailee Tomin nuoteista -podcastin uusimmassa jaksossa.Tomi Hänninen

Kaj Lindström muistelee uudessa Tomin nuoteista -podcastissa uraansa muiden muassa Tommi Mäkisen ja Kimi Räikkösen kartanlukijana. Nelinkertaisen maailmanmestarin viereen Lindström kutsuttiin sen jälkeen, kun Risto Mannisenmäeltä murtui selkä Korsikan rallissa vuonna 2001.

– Se on tietysti yksi kovimmista muistoista, kun minua kysyttiin Mäkisen viereen. Silloin mulla hartiat leveni hetkeksi, kun Tommi otti viereen kuitenkin aika kokemattoman kartturin, muistelee Lindström.

Tommi Mäkinen tunnettiin kuljettajana, joka oli erittäin tarkka jokaisesta yksityiskohdasta. Myös kartanlukijoilta vaadittiin paljon.

– Ei tarvinnut miettiä menikö päivä hyvin, palaute nimittäin tuli kyllä välittömästi. Mutta aina se tuli asiasta.

Uran rajuin muisto tulee vuoden 2002 Argentiinan MM-rallista. Tommi Mäkinen ja Marcus Grönholm taistelivat kisan voitosta. Taistelu päättyi Mäkisen ja Lindströmin todella hurjaan ulosajoon. Tilanteessa oli myös onnea, sillä turvatarkkailija oli viime hetkellä siirtänyt ulosajopaikasta katsojat tien toiselle puolelle.

– Sen verran lyötiin päitämme, että molemmilta hävisi hetkeksi värit. Sinikeltainen Subaru näytti tummalta ja harmaalta.

Lindströmin uran varrelle mahtuu myös vuodet Kimi Räikkösen kartanlukijana rallin MM-sarjassa.

– Kimi ihmetteli alkuun, että miten eri tallien kuskit voivat mennä kimpassa syömään iltaisin. Rallin rennompi ilmapiiri sopi mielestäni Räikköselle hyvin. Kyllä Kimistä olisi voinut tulla huippukuljettaja ralliin, mutta se olisi vaatinut vielä lisää ajamista.

Nykyisin Lindström toimii Tommi Mäkisen Toyota-tiimin urheilutoimenjohtajana. Kokeneen kartturin ammattitaidolla on kysyntää myös tällä puolella.

– Toimenkuvaani kuuluu tiimin operatiivinen johtaminen kilpailun aikana. Lisäksi vastaan kaikesta yhteydenpidosta FIA:n ja tuomariston kanssa. Käytännössä siis rallin aikaan minä johdan tiimin toimintaa, ja rallien ulkopuolella Tommi johtaa.

Kuuntele Tomin nuoteista -podcastin uusi jakso Yle Areenasta.

Lue myös:

Rovanperältä suorat sanat kisan perumisesta – Kolmanneksi ajanut Suninen näytti, että vauhtia löytyy: ”Tämä oli erittäin tärkeä onnistuminen”

Odotettu päätös – Meksikon MM-ralli keskeytetään koronaviruksen takia: "Ihmisten täytyy päästä kotiin perheidensä luo"

Huhhuh mikä liekkimeri! Esapekka Lapin MM-ralli Meksikossa päättyi dramaattiseen autopaloon – katso, miten suomalaisen Ford tuhoutui totaalisesti ja räjähdysmäisen nopeasti

Timo Rautiainen uudessa Tomin nuoteista -podcastin jaksossa: "Ruotsin voiton jälkeen painostimme tallipäällikköä antamaan meille koko kauden"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat