Ranskan avointen yksipuolinen ilmoitus uudesta ajankohdasta kuumentaa tunteita, Laver Cup ei aio siirtyä – tenniskausi jatkuu aikaisintaan ruohoturnauksissa

Tenniksen ammattilaisturnaukset on peruttu 7. kesäkuuta asti.

Pelataanko Roland Garrosilla tänä vuonna syksyllä? Kuva: Getty Images

Monessa urheilulajissa tulevien tapahtumien aikataulut ovat hämärän peitossa koronaviruksen vuoksi. Ei tiedetä milloin päästään kilpailemaan, mitkä tapahtumat siirtyvät tai mitkä jäävät pois.

Ammattilaistenniksessä tilannetta sotkee lisäksi Ranskan avointen yksipuolinen ilmoitus turnauksen siirtämisestä syys-lokakuulle. Kauden toinen Grand Slam -turnaus oli tarkoitus pelata 24. toukokuuta – 7. kesäkuuta. Ranskan avointen järjestäjät ilmoittivat kuitenkin pari päivää sitten, että turnaus pelataan 20. syyskuuta – 4. lokakuuta.

Ilmoitus tehtiin neuvottelematta miespelaajien järjestön ATP:n ja naispelaajien järjestön WTA:n kanssa eikä pelaajia muutenkaan kuultu.

Ranskan avointen ilmoitus on herättänyt paljon arvostelua. Yksi ensimmäisistä, joka reagoi ilmoitukseen, oli Laver Cup. Muutama vuosi sitten alkanut Euroopan ja muun maailman välinen kilpailu on ohjelmassa 25.–27. syyskuuta eli samaan aikaan kuin Ranskan avointen ilmoittama uusi aika. Laver Cup ilmoitti Twitterissä, että tapahtuma on loppunmyyty ja se aiotaan järjestää.

Ranskan avointen uusi ajankohta menisi päällekkäin myös syksyn ensimmäisten Aasian-turnausten kanssa. Se alkaisi myös vain viikko US Openin päättymisen jälkeen. Yhdysvaltain tennisliitto USTA arvostelikin Ranskan avointen järjestäjiä eikä sulkenut pois mahdollisuutta, että US Openinkin ajankohtaa muutettaisiin.

– Tänä aikana, kun maailma yhdistyy, tällaisia päätöksiä ei pidä tehdä yksin. Siksi USTA tekee päätöksiä vain yhteistyössä muiden Grand Slam -turnausten, ATP:n, WTA:n, ITF:n ja yhteistyökumppaniemme kanssa, USTA:n lausunnossa sanottiin.

Myös monet pelaajat ovat arvostelleet Ranskan avointen päätöstä. ATP:n pelaajaneuvostoon kuuluva kanadalainen Vasek Pospisil sanoi päätöstä hulluudeksi ja valitti, että pelaajilla ei ole mitään sanomista asioihin.

Sittemmin Pospisil on poistanut kovimman twiittinsa, mutta on jatkanut aiheesta. Twitterissä asiaa ovat kommentoineet myös muun muassa kaksinkertainen Grand Slam -turnausvoittaja Naomi Osaka, nelinpelitähti Jamie Murray sekä romanialainen Sorana Cirstea..

(Juttu jatkuu twiittien jälkeen)

ATP ja WTA julkaisivat keskiviikkona yhteisen tiedotteen, jossa ne kertoivat, että kaikki turnaukset on peruttu 7. kesäkuuta asti. Se tarkoittaa, että koko massakausi on peruttu ja turnaukset pääsisivät alkamaan ruohokaudesta.

Toki kukaan ei vielä tiedä, päästäänkö silloinkaan aloittamaan. Wimbledon on tarkoitus pelata 29. kesäkuuta alkaen. Tennispelaajien ohjelmassa olisi kesällä myös olympialaiset, jos ne pystytään järjestämään.

Lue myös: