1. yle.fi
  2. Yle Urheilu
  3. Englannin Valioliiga

Valioliigassa muutettiin sääntöjä koronaviruspandemian takia – kauden päättymispäivää ei määritellä

Jalkapallosarjat Englannissa ovat pysähdyksissä ainakin huhtikuun loppuun saakka.

Valioliigaa ylivoimaisesti johtavan Liverpoolin tehokaksikko on ollut tällä kaudella Sadio Mane (vas.) ja Mo Salah (oik.) Kuva: Jan Kruger/Getty Images

Jalkapallon Englanin Valioliiga tiedottaa, että koronaviruspandemiasta johtuva pelitauko venyy 30. huhtikuutta saakka. Englannin jalkapalloliiton, toisen sarjatason eli Mestaruussarjan ja naisten Superliigan johto päätti asiasta torstaina videopalaverissaan.

Englannin jalkapalloliiton säännöissä lukee, että jalkapallokauden pitää loppua viimeistään 1. kesäkuuta. Mutta kokouksessa päätettin muuttaa sääntöä koronavirusepidemian takia.

Englannin jalkapalloliiton johtokunta hyväksyi, että kuluvan kauden päättymispäivä jätetään nyt määrittelemättä.

Tiedotteessa kiiteltiin Euroopan jalkapalloliiton Uefan päätöstä siirtää kesän miesten EM-kisat vuodella eteenpäin, koska se antaa mahdollisuuden pelata seurajoukkuekausi kunnolla loppuun.

– Yritämme löytää tapoja jatkaa kuluvaa jalkapallokautta ja pyrimme varmistamaan, että kaikki kansalliset sekä Euroopan seurajoukkuekilpailut pystytään pelaamaan niin pian kuin se on turvallista ja mahdollista, tiedotteessa todettiin.

Lue lisää:

Suomalainen puolustaja pelasi Bundesliigassa kaikessa hiljaisuudessa: hyväksyi maajoukkuekutsun, mutta korona perui ottelun – "Selvisi, että hänhän on oululaisia poikia"

Kommentti: Kuka pystyy vastaamaan Markku Kanervan haasteeseen? Huuhkajien EM-kisaehdokkaiden lista piteni kertaheitolla

Huuhkajat sai lisäaikaa uusien pelaajien kokeilemiselle – Markku Kanerva salaperäisenä: "Vuodessa voi tapahtua paljon"

EM-kisojen siirtyminen vaikuttaa merkittävästi Huuhkajien avausvastustajaan – ennätykselliseen voittoputkeen luotsannut päävalmentaja jää pois, Tanskassa heräsi epävarmuus kisaisännyydestä