1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. hiihtolajit

Ylen Urheilustudio huipentuu nostalgiaviikonloppuun – tunnelmoi muun muassa Kaisa Mäkäräisen, Mika Myllylän ja Iivo Niskasen ikimuistoisia kisahetkiä

Urheilustudion katsojat pääsevät viikonloppuna muistelemaan suomalaisille rakkaita urheiluhetkiä.

Kaisa Mäkäräinen on sunnuntaina vieraana Ylen Urheilustudiossa. Kuva: Tomi Hänninen

Urheilustudion talvikausi huipentuu viikonloppuna TV2:ssa vietettävään nostalgiaviikonloppuun. Sekä lauantaina että sunnuntaina herkutellaan arkistojen aarteilla, kansakuntaa sykähdyttäneillä talviurheiluhetkillä ja ikimuistoisilla sankaritarinoilla.

Kaikki ohjelmassa olleet talvilajien maailmancup-kilpailut on peruttu koronaviruksen takia, joten niiden tilalla nähdään katsojien toivomia talviurheilun klassikkokisoja 1970-luvulta tähän päivään.

– Urheilu on antanut suomalaisille unohtumattomia yhteisiä kokemuksia. Kun urheiluelämä on nyt pysähtynyt emmekä voi nauttia suorien lähetysten tuomasta jännityksestä, on aika palata juurille ja muistella yhdessä suomalaisille rakkaita urheiluhetkiä. Tätä meiltä on toivottu, ja talvikauden päättävässä Urheilustudiossa vastaamme yleisön pyyntöihin, sanoo Ylen urheilupäällikkö Joose Palonen.

Katsojilta tuli yli 2 000 toivetta, joiden joukosta nousi muutama urheilija ylitse muiden. Viikonloppuna nähdäänkin muun muassa Iivo Niskasen, Mika Myllylän ja Kaisa Mäkäräisen ikimuistoisia kisahetkiä.

– Tulemme tarjoamaan katsojille läpileikkauksen suomalaisen talviurheilun huippuhetkistä 1970-luvulta tähän päivään. Itse kisatapahtumien ohella luvassa on aikamatka eri vuosikymmenten ajankuvaan ja vaikkapa selostustyyleihin, kertoo Urheilustudion päätuottaja Laura Lehtonen.

Molempien päivien lähetykset käynnistyvät vuoden 1978 hiihdon MM-kotikisojen klassikoilla. Lauantaina nähdään lisäksi suomalaisia menestyshetkiä mm. taitoluistelusta, alppihiihdosta ja ampumahiihdosta. Lauantai-ilta huipentuu koosteeseen Nuorten Leijonien vuoden 2016 MM-kotikisojen loppuottelusta.

Sunnuntain ohjelmistossa on pohjoismaisten hiihtolajien lisäksi mm. kumparelaskua, jääkiekon kultajuhlia vuodelta 2011 sekä Kaisa Mäkäräisen uran huippuhetkiä, joita muistellaan studiovieraaksi saapuvan Mäkäräisen kanssa. Sunnuntaina vieraiksi saapuvat talvilajeista myös Ilkka Herola ja Jarkko Saapunki.

Sunnuntain lähetyksessä suunnataan katseita myös kohti kesää ja Tokion olympialaisia, kun studiovieraiksi saapuvat urheilijat Reetta Hurske ja Titta Keinänen sekä Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki ja Kansainvälisen Olympiakomitean jäsen Emma Terho.

Koko viikonlopun ajan studiossa ovat tutut Urheilustudion kasvot Janne Ahonen, Sami Jauhojärvi, Kalle Palander sekä juontajat Petra Manner ja Riku Salminen.

Kaikki Ylen urheilutarjonta löytyy helposti yhdestä paikasta, Urheilu-Areenasta. Myös viikonlopun ohjelmatiedot löytyvät osoitteesta yle.fi/urheiluareena tai lataamalla Areena-sovelluksen.