1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. jääpallo

Kuudessa lajissa maajoukkuetta edustanut Hanna Teerijoki, 56, palkittiin naisten jääpalloliigan parhaana pelaajana: "Jalka on nykyään aika raskas, mutta kunto selvästi riittää edelleen"

Nykyään Teerijoki pelaa golfia ja jääpalloa.

Jääpallo
En bandyboll och en bandyklubba, fotograferad i matchen mellan Akilles och Kampparit 2.3.2016.
Yle/Janne Karinkanta

Jääpallon naisten Suomen mestaruus ratkottiin jo kuun alussa, mutta miesten viikonloppuna päättyneen finaalin vuoksi pääsarjojen parhaimmisto sai odottaa nimeämistään tähän viikkoon asti.

Naisten parhaana pelaajana palkittiin HIFK:in joukkueesta eniten pisteitä takonut Hanna Teerijoki, joka viettää seuraavaksi 57-vuotispäiviään.

– Jalka on nykyään aika raskas, mutta kunto tallella. Se riittää selvästi edelleen, Teerijoki sanoi Yle Sportenille.

Damernas All Star-lag i FM-serien i bandy.
Bandyförbundet

HIFK sijoittui neljän joukkueen SM-sarjassa pronssille. Teerijoki oli sarjan pistepörssissä viidentenä viimeisteltyään pisteet 7+10=17 yhdeksässä ottelussa.

– Olen iloinen ja kiitollinen, mutta mielestäni joku toinen olisi voinut voittaa (parhaan pelaajan palkinnon), Teerijoki jatkoi.

Jääpalloliitto ei antanut pelata miesten joukkueessa

Teerijoen ura jääpallon parissa hakee vertaistaan. HIFK oli valmis ottamaan hänet 1990-luvulla myös miesten joukkueeseen, mutta Jääpalloliitto torppasi aikeet ja teki sääntömuutoksen, jonka mukaan naiset eivät voineet pelata miesten joukkueessa.

Suomessa Teerijoki pelasi miesten joukkueessa kaukalopalloa, mutta jääpalloa hän pelasi miesten joukkueessa vain Norjassa.

Pari vuotta Jääpalloliiton päätöksen jälkeen Teerijoki toimi kuitenkin HIFK:n miesten joukkueen päävalmentajana. Häntäpäähän povattu joukkue sijoittui viidenneksi.

Teerijoki jätti rakkaan lajinsa pitkäksi aikaa, mutta löysi jääpallon uudelleen muutama vuosi sitten.

– Olen syntynyt luistimet jalassa. Lopetin noin kolmikymppisenä, mutta pari vuotta sitten päätimme parin kaverin kanssa katsoa, pärjäisimmekö sarjassa. Tietysti sitä on vähän peloissaan loukkaantumisten suhteen, kun on tullut näin vanhaksi.

Jääpallon lisäksi Teerijoki on pelannut maajoukkuetasolla jalkapalloa, jääkiekkoa, maahockeyta, kaukalopalloa ja golfia. Suomen mestaruuden hän on voittanut kaikissa muissa paitsi jääkiekossa – joskin jääkiekosta palkintokaapista löytyy kaksi Ruotsin mestaruutta.

Jääpallon lisäksi Teerijoki pelaa vielä golfia, jossa hänen tasoituksensa on nolla.

– Olen ammattilainen, vaikka en ole kisannut pitkään aikaan.

Hanna Teerijokea haastatteli Yle Sportenin Jesper von Hertzen. Alkuperäisen jutun löydät täältä.

Lue myös:

Porvoolaisten pitkä odotus on ohi – Akilles on jääpallon Suomen mestari