Kiinalaismäkihyppääjät lähtivät kotiin Kuopiosta – Mika Kojonkoski toivoo projektin jatkuvan

Kiinalaisnuoret halusivat päästä kotimaahansa poikkeustilanteessa.

mäkihyppy
Mika Kojonkoski Kuopion Puijolla.
Antti Karhunen / Yle

Kuopiossa Mika Kojonkosken johdolla harjoittelevat kiinalaismäkihyppääjät ovat lähteneet kotiin. Ryhmä lensi torstai-iltana Helsingistä Tokioon ja sieltä matka jatkui Kiinaan.

Kojonkoski toivoi aiemmin maaliskuussa ryhmän pysyvän tiiviisti Kuopiossa. Koronapandemian eteneminen koetteli nuorten urheilijoiden keskitttymistä ja hyppääjien ajatukset olivat vahvasti kotiinpääsyssä.

Kotiin matkusti 19 mäkihyppääjää ja seitsemän taustahenkilöä. Kiinalaishyppääjien paluu kotimaahansa aikastui koronatilanteen takia hieman, sillä lomajakso olisi alkanut normaalisti maalis-huhtikuun vaihteessa.

Matkajärjestelyt tuottivat paljon töitä ja lentosuunnitelmat muuttuivat välillä. Kojonkosken mukaan kiinalaisryhmä joutuu kotimaassaan kahden viikon karanteeniin.

Kiinalaishyppääjät ovat harjoitelleet Kuopiossa ja Siilinjärvellä marraskuusta 2018 lähtien eli vajaat 1,5 vuotta. Mika Kojonkosken johtamassa projektissa on tavoitteena saada hyppääjiä Kiinan maajoukkueeseen Pekingin olympialaisiin vuonna 2022.

Projektin jatko on auki – miten jatketaan ja missä?

Jatkokuviot ovat tässä vaiheessa auki ja mäkivalmentajia käy huhtikuussa mahdollisesti Kiinassa. On myös mahdollista, että harjoittelu jatkuu muualla kuin Kuopiossa.

Alkuperäissuunnitelmassa oli, että ryhmä palaisi takaisin Savoon 12. toukokuuta. Kojonkosken mukaan on selvää ettei se toteudu.

Harkinnassa on voisiko pieni valmennusryhmä matkustaa huhtikuun puolivälissä Kiinaan. Mika Kojonkoski haluaa jatkaa projektia eteenpäin, mutta jatko on vielä hämärän peitossa. Lajiharjoittelun pitäisi jatkua viimeistään kesäkuun alussa.

Mika Kojonkosken mukaan mahdollista on myös, että kiinalaishyppääjien valmentamista jatketaan jossain muualla kuin Kuopiossa.

Kuopiossa on käynyt projektin aikana noin 60 nuorta urheilijaa. Alkuperäisistä tulijoista jäljellä on tässä vaiheessa yksi tyttö ja kuusi poikaa.

Lue myös:

Kiina haluaa Suomessa olevat urheilijansa takaisin kotiin koronavirustartuntojen välttämiseksi – Mika Kojonkoski taistelee pitääkseen urheilijansa Kuopiossa

Kommentti: Kiinalainen Bayani, 20, ei ollut kuullutkaan hiihdosta kolme vuotta sitten, mutta on jo parempi kuin yksikään samanikäinen suomalaisnainen – soivatko hälytyskellot, Hiihtoliitto?

Norjalaisessa pikkukylässä kytee kiinalainen hiihtopommi – "Jos tämä saa pääsi pyörälle, minulla on kerrottavana jotain vielä hurjempaa"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat