Seiväshirmu Duplantis palasi perusasioiden ääreen – harjoittelee kuin Rocky

Ruotsalaistähden on pitänyt keksiä vaihtoehtoisia harjoitusmuotoja.

Kuva: AOP

Seiväshypyn maailmanennätystä hallikaudella korkeammalle hilannut Armand Duplantis harjoittelee Yhdysvaltojen Louisianassa, mutta urheilukentän tai -hallin sijaan kotitalonsa puutarhassa. Asiasta kertoi ruotsalaislehti Expressen.

– Tämä on paluu perusasioihin, vähän kuin Rocky Balboalla, 20-vuotias Duplantis kertoi ja viittasi nyrkkeilyelokuvista tuttuun hahmoon, joka hioi osaamistaan alkeellisissa olosuhteissa.

Vain muutamia viikkoja sitten ruotsalais-yhdysvaltalainen Duplantis teki maailmanennätyksen toisensa jälkeen ja olisi ykkössuosikki Tokion kesäolympialaisiin.

Urheilumaailma on kuitenkin hiljentynyt, ja kilpailijat joutuvat kehittelemään vaihtoehtoisia harjoitusmuotoja. Duplantiksen normaali harjoituspaikka Louisiana State University on suljettu. Seiväshyppy lienee yksi vaikeimmin toteutettavista harjoituksista, kun tilaa pitäisi riittää tarpeeksi myös ylöspäin.

– Tämä on hiukan erilaista kuin mitä odotin muutama viikko sitten, Duplantis kertoi.

– Täältä löytyy paikallisen lukion urheilukenttä, joka on auki toistaiseksi. Minulla on vähän kuntoilulaitteita puutarhassa. En voi hypätä niin korkealle (kuin haluaisin), mutta täällä on pienet seiväshyppytelineet, Duplantis viittasi harjoituspaikkaan, missä hän hioi osaamistaan jo vuosia sitten.

Vaikeita ratkaisuja

Olympialaisten pitäisi käynnistyä Tokiossa heinäkuun lopussa. Seiväshypyn naisten olympiavoittaja, kreikkalainen Ekaterini Stefanidi vaati Twitterissä painokkaasti, että Kansainvälinen olympiakomitea riskeeraa urheilijoiden terveyden, kun olympiapäätöstä pitkitetään ja kilpailijat joutuvat harjoittelemaan terveytensä uhalla. Samalla vaarantuu myös muiden terveys.

Duplantis on maltillisempi eikä uskalla arvailla, järjestetäänkö olympialaisia.

– On liian vaikea tietää ja ottaa huomioon mitä tapahtuu. Tuntuu kuin oppisimme viruksesta lisää joka päivä. Oli se sitten huonoa tai hyvää, Duplantis kommentoi.

Lue myös: