Suora

  • Urheiluruutu

Suomen salibandytähti juhli Ruotsin mestaruutta lenkkipolulla – toivoi hulppeampaa lopetusta kauteen: "Kliimaksi jäi kokematta"

Veera Kaupin ja Oona Kaupin edustama Iksu nimettiin perjantaina salibandyn Ruotsin mestariksi.

salibandy
Veera Kauppi Oona Kauppi
Per Wiklund

Ruotsin salibandyliitto luopui vihdoin perjantaina toivostaan pelata tällä kaudella enää pudotuspelejä, ja nimesi runkosarjaa johtaneet seurat mestareiksi. Samalla Veera Kaupin ja Oona Kaupin edustama Iksu nappasi kirkkaimmat mitalit viiden pisteen erolla toisena olleeseen Pixboon.

Veera Kauppi osasi odottaa mestaruutta, vaikka olisi mielellään pelannut pudotuspeleissä ja ennen kaikkea kauden huipentavassa Tukholman finaaliottelussa.

– Meidän tavoitteemme oli ottaa mestaruus Globenissa. Enemmän syö, että kliimaksi jäi kokematta kuin se, että kausi loppuu, lenkkipolulta tavoitettu Kauppi kertoi Yle Urheilulle puhelimitse.

Kauppi myöntää, että viime viikot ovat olleet melkoista myllerrystä. Ruotsin salibandyliittossa eläteltiin viimeiseen asti toiveita pudotuspelien jatkumisesta ja päätös venyi ja venyi. Joukkue on tietoa odotellessa harjoitellut normaalisti vielä tälläkin viikolla.

– Tuntemukset ovat heitelleet sinne tänne, kun ei ole tiennyt, jatkuuko kausi vai ei. Alkuun oli pettymys, kun Suomessa sarjat menivät kiinni. Sitä ajatteli, jos vaikka jollakin tavalla toiminta jatkuisi myöhemmin tai pelattaisiin lyhyemmät sarjat. Hetken aikaa ajattelin, että odotellaan ja katsotaan, mutta viime aikoina oli jo se ajatus, että ei tästä mitään tule, Kauppi kertaa.

– Tähtäsimme koko kauden tähän hetkeen ja meidän osaltamme pudotuspelit eivät edes ehtineet alkaa. Tietysti voi olla helpompi, kun emme edes päässeet pudotuspelikuplaan, mutta toisaalta taas harmitti, kun sitä ei ollenkaan päässyt kokemaan. Tässä vaiheessa ihmisen terveys on kuitenkin aika paljon isompi juttu kuin urheilukuviot.

Aftonbladetin Kristoffer Bergström haastattelee maailman parasta pelaajaa Veera Kauppia.
Yle

Myös päätös sarjojen keskeyttämisestä tuli Ruotsin salibandyssa verrattain myöhään. Vielä viime viikonloppuna liitto pakotti osan joukkueista pelaamaan tiputtamisen uhalla vaikka sairaana ennen kuin tiedotti lauantai-iltana peruvansa seuraavalle päivälle kaavaillut naisten liigan ottelut ja laittavansa pääsarjat hetkellisesti tauolle.

– Itse olin valmiudessa pelaamaan, oli oma peli tai ei, Kauppi kuittaa.

Pistepörssin voitto

Kauppi pääsi kauden lopussa hirmuvireeseen ja nakutteli muun muassa kaikissa kolmessa viimeisessä ottelussa kuusi tehopistettä. Pistepörssin voitto irtosi lopulta tehoin 42+34=76, vaikka viime kauden ennätyslukemat jäivätkin saavuttamatta. Maailman parhaaksi pelaajaksi helmikuussa valittu Anna Wijk hävisi suomalaiselle seitsemällä pisteellä.

– Tietysti ulkopuolisen on helppo katsoa pistepörssistä, miten menee, mutta takana on muutakin, Kauppi aloittaa.

– Kausi on ollut vähän ylä- ja alamäkeä. Alkukaudesta meni ihan hyvin, mutta vähän oli lukko päällä ja peli ei ihan lähtenyt rullaamaan. Meillä vaihtui valmentaja pudotuspelien alla, ja itselle tuli myös olo, että homma toimii. Oli hyvässä kunnossa ja on edelleen, ja nyt ei pääse kentälle näyttämään, mihin rahkeet riittävät.

Kauppi korostaa, että vaikka päällimmäinen tunne on pettymys, oli päätös kauden keskeyttämisestä oikea. Katseet ovat jo tiukasti seuraavassa kaudessa.

– Täytyy olla tyytyväinen. Tilaisuuksia tulee uudestaan vielä tulevina vuosina. Täällä minä lenkkipolulla olen, laitetaan ensi kautta varten itseä kuntoon.

Kaupin sisarukset eivät ole vielä suunnannut Uumajasta koti-Suomeen, eikä näillä näkymin aio suunnatakaan.

– Ei meillä ole vielä suunnitelmia, kun ajattelimme pelata vielä pari kuukautta salibandya. Varmaan jatkamme normaalia arkea täällä, ehkä jotain treeniä.

Miesten puolella Ruotsin salibandymestaruuden vei Falun. Storvreta, jonne Mika Kohonen siirtyi apuvalmentajaksi kesken kauden, jäi hopealle.

Lue myös:

Ruotsin salibandyn pääsarjoissa täysi kaaos, liitto pakotti joukkueita pelaamaan vaikka sairaana – uhkasi pudottamisella

Veera Kauppi maalasi neljästi, kun Iksu murskasi hallitsevan mestarin – suomalaishyökkääjä käsittämättömässä iskussa Ruotsin salibandyliigassa

Salibandyn maailman parhaat valittu – Suomi menetti viime vuoden ykkössijat länsinaapuriin

Uskomattoman maaliennätyksen takonut suomalaistähti jahtaa Ruotsin Superliigassa seuraavaksi kaikkien aikojen pistepottia: "Aika hullua ja käsittämätöntä"

Suomalaistähti dominoi Ruotsissa – Veera Kauppi rikkoi kaikkien aikojen maaliennätyksen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat