Motocrossin tulevaisuuden tähdet saapuvat jälleen Vantaalle – Löytyykö Suomesta manttelinperijöitä Pekka Vehkoselle ja Heikki Mikkolalle?

Motocrossin nuorten MM-kilpailut 2021 on myönnetty Suomelle ja Vantaalle. Edellisen kerran kilpailu ajettiin Suomessa vuonna 2006.

urheilu
Kymmenkertaisen maailmanmestarin Stefan Evertsin poika Liam Vantaalla 2018 matkalla uransa ensimmäiseen EM-tason voittoon.
Lajilegenda Stefan Evertsin poika Liam Vantaalla 2018 matkalla uransa ensimmäiseen EM-tason voittoon. Jani Hovi / Xracing

Nyt järjestettävä kilpailu on Kymiringillä ajettavan aikuisten MM-osakilpailun ohessa tärkeä täydentävä osa suomalaisen motocrossin palauttamisessa kansainväliselle huipputasolle.

Tapahtuman aikataulu varmistuu myöhemmin. Alustavasti se kaasutellaan heinä-elokuussa 2021 viikko ennen tai jälkeen Kymiringin MXGP-osakilpailun .

'– Suomessa on tällä hetkellä useita menestyksen portteja koputtelevia nuoria motocrosskuljettajia, mutta kilpailu on todella kovaa ja armotonta. Uskon, että kotikisana ajettavan nuorten MM-kilpailun myötä innostuksen liekki syttyy yhä useammassa nuoressa alle 15-vuotiaassa ja Suomesta saadaan uusia kandinaatteja Pekka Vehkosen ja Heikki Mikkolan jalanjäljille, sanoo Vantaan Moottorikerhon puheenjohtaja Pasi Jaatinen.

Puheenjohtaja uskoo, että Suomesta saadaan jalkeille kisajoukkue, joka taistelee mitaleista maailman nopeimpien junioreiden kanssa.

Nuorten maailmanmestaruudesta on ajettu vuodesta 1999 lähtien ja voittajien joukosta löytyy nykyisiä maailmanmestareita ja lajin kuumimpia nimiä kuten Tim Gajser, Jeffrey Herlings ja Pauls Jonass. Suomalaisista nuorten maailmanmestariksi on kruunattu Vantaan Moottorikerhon Kim Savaste vuonna 2014.

Nuorten MM-kilpailussa ajetaan 65-, 85- sekä 125-kuutioisten pyörien luokissa. Henkilökohtaisten mestaruuksien lisäksi Vantaalla ajetaan juniorimaajoukkueiden mestaruudesta. Jokaisesta luokasta kolmen parhaan kuljettajan tulos lasketaan yhteen.

Lähteet: Vantaan Moottorikerhon tiedotus

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat