Norja vetosi KOK:n puheenjohtajaan Tokion olympialaisten siirtämiseksi

Norjan keskusurheilujärjestö NIF lähetti perjantaina Kansainväliselle olympiakomitealle vetoomuksen Tokion olympialaisten lykkäämiseksi.

urheilu
Thomas Bach
AOP

KOK:n puheenjohtajalle Thomas Bachille osoitetussa kirjeessä norjalaiset toivovat, että olympialaisissa kilpaillaan vasta, kun koronapandemia on saatu hallintaan.

– Norjalaisten urheilijoiden lähettäminen olympialaisiin tai paralympialaisiin ei ole perusteltua eikä toivottavaa ennen kuin pandemia on hallinnassa, Norjan urheiluministeri Berit Kjöll totesi järjestön tiedotteessa.

Norjan keskusurheilujärjestö korosti huoltaan viruksen leviämisestä. Kjöll vakuutti, että Norjassa ollaan valmiina myös omiin ratkaisuihin, jos KOK ei siirrä Tokion kisoja.

Myös Espanja, Slovenia ja Kolumbia ovat kehottaneet KOK:ta siirtämään kisat, jos viruksen leviämistä ei kyetä patoamaan.

Puolalainen kiekonheittäjä Piotr Malahcowski on ehdottanut kisojen siirtämistä marras- tai joulukuulle, ettei kisoja muistettaisi "kuoleman pelinä".

Lue myös:

Olympiakomitea pyrkii turvaamaan urheilijoiden harjoittelumahdollisuudet koronavirustilanteessa – "Emme ole spekuloineet olympiaboikotilla"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat