1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. NBA

Koronavirukseen sairastunut NBA-pelaaja: "Tämä ei ole vitsi"

Boston Celticsin Marcus Smart voi hyvin, mutta varoittaa nuoria ottamaan taudin vakavasti.

Marcus Smart. Kuva: Getty Images

Koripallon NBA:ssa pelaavan Boston Celticsin tähtipelaaja Marcus Smart on kertonut koronavirustartunnastaan ja varoittaa nyt nuoria ottamaan taudin vakavasti ja harjoittelemaan etäisyyden pitämistä muihin.

Smart sai torstaina positiivisen testituloksen, mutta hänellä ei ole ollut minkäänlaisia oireita.

– Tunnen oloni hyväksi. Tuntuu siltä kuin voisin mennä heti pelaamaan, 26-vuotias teksasilaislähtöinen pelaaja kertoi CNN:lle.

Samaan hengenvetoon hän kuitenkin varoittaa nuoria ottamaan taudin vakavasti.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

– Neuvon sukupolveani, olen 26-vuotias, ottamaan taudin vakavasti. Olkaa valppaina. Tehkää varotoimenpiteet. Suojaamalla itsesi suojaat myös muut, Smart sanoi.

– Tämä on avainasia. Ihmisistä, joilla ei ole oireita, on todella vaikea tietää, että heillä on virus. Voit levittää virusta tietämättä siitä, Smart muistutti leviämisriskistä ihmisjoukossa.

Twitterissä hän painotti sitä, että nuoremman sukupolven on pidettävä etäisyyttä.

– Tämä ei ole vitsi. Tämän tekemättä jättäminen on itsekästä. Voimme voittaa tämän yhdessä, mutta meidän täytyy tehdä se niin, että pidämme nyt hiukan etäisyyttä, Smart kirjoitti.

Ainakin 14 NBA-joukkueiden jäsentä on antanut positiivisen testituloksen koronavirustesteissä. Joukossa ovat Smartin lisäksi muun muassa Brooklyn Netsin Kevin Durant sekä Utah Jazzin Rudy Gobert ja Donovan Mitchell. Sarja on toistaiseksi tauolla.

Lue myös:

Kahdella Los Angeles Lakersin pelaajalla todettiin koronavirus

Neljällä Brooklyn Netsin NBA-pelaajalla koronavirus – 10-kertainen tähdistöpelaaja Kevin Durant yksi tartunnan saaneista

NBA:n nuorelta supertähdeltä jalo ele kotiareenansa työntekijöiden auttamiseksi: "Moni toipuu vieläkin hurrikaani Katrinan pitkäaikaisista seurauksista"