Suora

  • "Äiti, anna mä menen": Mikael Hagelstam muutti 13-vuotiaana ulkomaille tanssin vuoksi - ei välitä, kun virolaisvalmentajat huutavat hänen tuhlaavan vanhempiensa rahoja
  • Urheiluruutu

Krista Pärmäkosken tulevaisuuden kuviot auki – yhteenveto kaudesta vielä tekemättä: “Pitää saada kiinni terveysmurheista”

Krista Pärmäkoski kertoo, että tulevaisuuden ratkaisujen kannalta on vielä monta kysymysmerkkiä ilmassa.

hiihto
Krista Pärmäkoski
Katso Krista Pärmäkosken kauden kohokohdat kuvaa klikkaamalla!

Maastohiihtäjä Krista Pärmäkoski harjoittelee parhaillaan Sotkamon Vuokatissa ennenaikaisen kauden päättymisen jälkeen. Hän pysyy omissa oloissaan, koska palasi viime perjantaina keskeytyneeltä Pohjois-Amerikan hiihtokiertueelta.

Pärmäkoski sijoittui päättyneellä kaudella maailmancupin kokonaiskilpailussa yhdeksänneksi. Hän hiihti palkintokorokkeelle kotimaan kisoissa Rukalla ja Lahdessa 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisoissa. Tour de Ski jäi välistä sairastumisen takia.

Pärmäkoski teki ennen päättynyttä kautta poikkeuksellisen ratkaisun, kun jättäytyi harjoittelemaan maajoukkueen ulkopuolelle. Salpausselän maailmancupissa Pärmäkoski ehti jo todeta, että ei kadu ratkaisuaan. Samaa Pärmäkoski toisti myös nyt kauden päättymisen jälkeen. Tulevaisuuden kuviot ovat kuitenkin vielä auki.

– Tulevaa on turha spekuloida vielä yhtään millään tavalla. Tulevaisuuteen vaikuttaa niin moni eri tekijä. On niin monta eri kysymysmerkkiä ilmassa siitä, mikä on leirityskuvio ja Hiihtoliiton valmennuskuvio. Nekin varmasti vaikuttavat päätökseen, Pärmäkoski sanoo.

Pärmäkoski kertoo myös, että he eivät ole vielä tehneet päättyneestä kaudesta yhteenvetoa henkilökohtaisen valmentajan Matti Haaviston kanssa. Lahdessa Pärmäkoski jo ilmoitti, että Haavisto jatkaa hänen henkilökohtaisena valmentajanaan.

– Lähdetään ensiksi purkamaan viime kautta ja sitten katsotaan tulevaa, Pärmäkoski toteaa.

– Kausi oli tietysti osittain haasteellinen. Oli paljon terveysmurheita. Pitää saada kiinni siitä, miten ne pystyisi välttämään.

Iivon ja Mustin olympiavoitto sykähdytti

Pärmäkoski antoi kommentteja Ylen Urheilustudiolle keskellä nostalgiaviikonloppua. Kun talvilajien maailmancupin huipennukset tältä viikonlopulta peruttiin, tv:ssä nähty on suomalaisen talviurheilun ikimuistoisimpia hetkiä.

Ennen Pärmäkosken haastattelua tv:ssä nähtiin Aino-Kaisa Saarisen maailmanmestaruus perinteisen 10 kilometrin hiihtotavan kisassa vuonna 2009 Liberecissä. Pärmäkoskelle kyseinen kisa oli uran ensimmäinen aikuisten arvokisastartti. Pärmäkoski oli kisan 37:s.

– Koko kisaturnee jäi mieleen, kun ne olivat suomalaisittain todella hyvät kisat. Niistä kisoista jäi hyvät muistot. Varmasti antoi pontta omalle uralle. Perinteisen kymppi on todella haluttu matka. Oli kiva päästä se hiihtämään. Minulla oli silloin todella vaikea kausi ja olin vähän yllättynyt, että pääsin mukaan aikuisten kisoihin, Pärmäkoski sanoo nyt 11 vuotta myöhemmin.

Aino-Kaisa Saarinen Liberec 2009
Katso Aino-Kaisa Saarisen MM-kultahiihto vuonna 2009!

– Totta kai Aikun hiihto oli ihan mieletön. Sain itsekin hiihtää samaa matkaa ja pääsin vertaamaan aikoja maailman huippuja vastaan.

Pärmäkoski sanoo, että yhtä tiettyä ikimuistoista hetkeä tv:ssä nähtäväksi on vaikea valita. Mutta yksi suhteellisen tuore muisto tulee mieleen.

– Yksi hienoin ja sytyttävin hetki oli Iivon (Niskanen) ja Mustin (Sami Jauhojärvi) olympiavoitto parisprintissä Sotshissa 2014. Siinä meni kylmät väreet, Pärmäkoski sanoo.

Kooste Niskasen ja Jauhojärven olympiavoitosta nähdään Ylen nostalgiaviikonlopussa sunnuntaina.

Lisää aiheesta:

Katso Urheilustudion nostalgiaviikonlopun avauspäivä: Suomalaisten talviurheiluklassikoiden päivä sensaatiomaiseen Nuorten Leijonien mestaruuteen kotijäillä

Hannu Lammikon urheiluvisa – nämä pirullisen vaikeat 20 kysymystä hallitsee vain todellinen tietäjä!

“Maailman kahdeksannen ihmeen tehnyt” Kalle Palander joutui eriskummalliseen tilanteeseen – katso hulvaton haastattelu: “Otatko nämä bisset täältä?”

Näiden Matti Nykäsen voittojen jälkeen Kalle Palander ja Janne Ahonen tahtoivat olla maailman parhaita – Kuningaskotka nauratti letkautuksellaan legendaarisesta kisasta

Mika Myllylän elämä muuttui tämän hurjan rutistuksen jälkeen – lähti ennätykselliseen mestaruushiihtoon, koska "kansa sitä vaati"

Ylen Urheilustudio huipentuu nostalgiaviikonloppuun – tunnelmoi muun muassa Kaisa Mäkäräisen, Mika Myllylän ja Iivo Niskasen ikimuistoisia kisahetkiä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat