Määtän veljeskaksikko jälleen Ruotsin jääpallomestaruuden takana – Tuomas ei ole jäänyt finaaleissa koskaan maalitta

Ruotsin mestarien riveissä pelasi Määtän veljesten voimakaksikko, joka on myös Suomen jääpallomaajoukkueen kantava voimaduo. 

urheilu
Tuomas Määttä, jääpallon MM 2019.
Tuomas Määttä kuuluu Suomen maajoukkueen avainpelaajiin. Hän teki vuoden 2019 MM-pronssiottelussa hattutempun. Adam Ihse/AOP

Ruotsin jääpallofinaalissa Edsbyn pilasi suurimman jännityksen voittamalla hallitsevan mestarin Villan vakuuttavasti maalein 5-1 (3-0) lauantaina. Edsbynille kultamitali oli kolmas viimeiseen neljään kauteen.

Ottelu pelattiin Uppsalassa tyhjälle katsomolle virusepidemian vuoksi. Tavallisesti paikan päällä olisi ollut loppuottelussa 15000–20000 silmäparia.

– Yleensä (jääpallossa) sanotaan, että 3–0-johto on pahin mahdollinen, mutta tänään ei niin ollut, hattutempun finaalissa paukutellut Mattias Hammarström tunnelmoi SVT:lle.

Mestarien riveissä esiintyi Botnian kasvatit, eli Määtän veljekset, Tuomas ja Tommi, jotka kuuluvat Suomen maajoukkueen runkopelaajiin.

Varsinkin keskikentällä viihtyvä 23-vuotias Tuomas Määttä (siirryt toiseen palveluun) oli yksi mestaruuden avainhahmoista Edsbynille. Hän teki loppuottelussa 4–0-maalin ottelun 56. minuutilla sekä iski kolmannessa ja ratkaisevassa Ruotsin bandyvälierässä peräti neljä maalia.

Tommi ja Tuomas (oik.) Määttä
Tommi ja Tuomas (oik.) MäättäTiina Vesala

Molemmille Määtän veljeksistä Ruotsin mestaruus oli jo uran kolmas. Vuoden jääpalloilijaksi kaksi kertaa Suomessa valittu Tuomas ei ole jäänyt maaleitta yhdessäkään pelaamassaan finaalissa! Hänellä on palkintokaapissa lisäksi yksi Suomen mestaruus kaudelta 2016 Botnian riveistä.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat