Suora

  • Urheiluruutu
  • DreamHack Open Fall 2020
  • "Täällä voin olla oma itseni" - Malou löysi turvapaikkansa roller derbystä

Reutersin lähteet: Tokion olympiakisojen järjestäjät laativat kaikessa hiljaisuudessa suunnitelmia kesäkisojen siirtämisestä

Kansainvälinen olympiakomitea ja Japanin olympiakisajärjestäjät ovat pitäneet sinnikkäästi kiinni siitä, että Tokion olympialaiset alkavat neljän kuukauden päästä.

Tokio 2020
Olympiarenkaat stadionin edessä.
Olympiarenkaat stadionin edessä.AOP

Uutistoimisto Reutersin kahden nimettömän lähteen mukaan Tokion 2020 kesäolympiakisojen järjestäjät ovat alkaneet laatia suunnitelmia olympiakisojen siirtämisestä. Japanin hallituksen ja Kansainvälisen olympiakomitean (KOK) virallinen linja on, että kisat tullaan järjestämään aikataulun mukaan 24.7.–9.8.

Lähes koko urheilumaailma on pysähtynyt koronaviruspandemian takia ja olympiakarsinnat on siirretty tältä keväältä kesään.

– Viimeinkin meiltä on pyydetty simulaatio olympiakisojen mahdollisesta lykkääntymisestä, kommentoi Reutersin toinen nimetön lähde, joka on kisajärjestelyjen kanssa tekemisissä.

Reutersin lähteet, jotka ovat läheisesti tekemisissä Tokion kisojen järjestelytoimikunnan kanssa, haluavat pysyä nimettöminä, koska heillä ei ole oikeutta kommentoida medialle.

– Tutkimme erilaisia vaihtoehtoja ja laadimme useita eri suunnitelmia erilaisilla aikatauluilla, Reutersin lähde jatkoi.

Yksi vaihtoehto on myös se, että kisat järjestetään ilman katsojia. Tätä ja muita vaihtoehtoja puidaan lähteen maaliskuun lopussa järjestettävässä kokouksessa.

Reutersin toinen lähde vahvisti, että kisojen siirtämisestä on alettu keskustella. Hänen mukaan keskusteluissa on ollut mukana myös skenaariot, joissa kisoja siirrettäisiin yhdellä tai kahdella vuodella.

– Mitä kauemmaksi päätöstä kisojen lykkäämisestä sysätään, sitä korkeammaksi peruuntumisesta aiheutuvat kulut kasvavat.

Lue myös:

Miksei Tokion olympialaisia ​​ole vielä siirretty?

Sebastian Coe ennustaa nopeaa Tokio-päätöstä

Kalervo Kummola antoi mielipiteensä Tokion olympialaisista: "Tilanne menee pikku hiljaa mahdottomaksi kuten meilläkin"

Yli 50 000 saapui katsomaan olympiasoihtua Koillis-Japanissa

Koronavirus vaikuttaa nyt jatkuvasti urheilutapahtumiin maailmalla – pysy kartalla tilanteesta Yle Urheilun seurannassa

Dopingtestaaja voi yllättää poikkeusoloissakin – mahdolliset karanteenitilanteet käsitellään yksittäistapauksina: "Ei ole yksiselitteistä vastausta"

Olympiakomitea pyrkii turvaamaan urheilijoiden harjoittelumahdollisuudet koronavirustilanteessa – "Emme ole spekuloineet olympiaboikotilla"

Urheilijoita kannustetaan valmistautumaan olympialaisiin, mutta kaikki eivät pääse työpaikalle – ”Tässä kysytään nyt valmentajien innovatiivisuutta”

KOK kieltäytyy esittämästä vaihtoehtoja Tokion olympialaisten ajankohdalle – "Tässä on vielä aikaa"

KOK myöntää: Tokion olympialaisten järjestäminen kesällä ei ole ihannetilanne

KOK kannustaa urheilijoita jatkamaan valmentautumista Tokion olympialaisiin

Lähteet: Reuters

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat