Suora

  • DreamHack Masters Spring 2020
  • Digital Racing eSM 2020 -karsintasarja, 4. osakilpailu
  • John Antell on oppinut nauttimaan jokaisesta hetkestä hevosten kanssa - sillä yhteinen matka voi päättyä yhtäkkiä

Sami Jauhojärvi halusi nostaa esiin tämän nostalgisen Norjan hiihtotappion: “100 000 ihmistä ihan hiljaa”

Sami Jauhojärvi valitsi Urheilustudion aikakoneesta näytettäväksi vuoden 1994 Lillehammerin olympialaisten miesten viestin tapahtumat.

hiihto
Tässä on Sami Jauhojärven valinta ikimuistoisimmaksi talviurheiluhetkeksi: "100 000 norjalaista ihan hiljaa"
Tässä on Sami Jauhojärven valinta ikimuistoisimmaksi talviurheiluhetkeksi: "100 000 norjalaista ihan hiljaa"

Ylen Urheilustudiossa vietetään nostalgiaviikonloppua, kun koronaviruspandemian takia talvilajien maailmancupin huipennukset peruuntuivat.

Viikonlopun aikana on herkuteltu arkistojen aarteilla 1970-luvulta tähään päivään. Yle Urheilun maastohiihtoasiantuntija Sami Jauhojärvi nostaa esiin omassa nostalgiahetken valinnassaan Lillehammerin vuoden 1994 olympialaisten miesten viestin ankkuriosuuden.

Kilpailussa Suomi, Italia ja Norja lähtivät ankkuriosuudelle suhteellisen tasaisista lähtökohdista. Mutta Suomen ankkuri Jari Isometsä jäi kolmanneksi, kun Italian Silvio Fauner ja Norjan Björn Dahlie lähtivat karkuun kovaa tahtia.

Fauner otti kirivoiton Dahliesta 0,4 sekunnin erolla hurjan 10 kilometrin ankkuriosuuden päätteksi.

Miksi Jauhojärvi valitsi tämän pätkän?

– Tässä pätkässä hiihdettiin ankkuriosuutta kovempaa kuin koskaan aiemmin oli hiihdetty maastohiihdon historiassa, Jauhojärvi kertoi Urheilustudiossa.

– Olen keskustellut tästä Jarin kanssa ja ensimmäiset kolme kilometriä hän hiihti niin lujaa kuin pystyi. Sen jälkeen ei ollut enää mahdollisuutta pysyä mukana. Sitten alkoi kyttäyspeli. Lopulta Italia voitti. 100 000 ihmistä stadionilla oli ihan hiljaa.

Näet dramaattisen ankkuriosuuden tapahtumat ylhäältä kuvaa klikkaamalla!

Katso Urheilustudion nostalgiaviikonloppua TV2:ssa tai Areenassa:

Nyt herkutellaan arkistojen aarteilla ja kansakuntaa sykähdyttäneillä talviurheiluhetkillä – katso Urheilustudion nostalgiaviikonlopun sunnuntain herkut

Testaa itsesi ja haasta kaverisi Ylen selostajan Mikko Hannulan tietovisaan:

Hannu Lammikon urheiluvisa – nämä pirullisen vaikeat 20 kysymystä hallitsee vain todellinen tietäjä!

Lisää aiheesta:

Näiden Matti Nykäsen voittojen jälkeen Kalle Palander ja Janne Ahonen tahtoivat olla maailman parhaita – Kuningaskotka nauratti letkautuksellaan legendaarisesta kisasta

Janne Ahonen jyräsi voittoon Yle Urheilun asiantuntijoiden urheilutietovisassa – Kalle Palander ihmetteli tyrmäystä heti avauserässä: “Mistä sinä näitä vetelet?”

Krista Pärmäkosken tulevaisuuden kuviot auki – yhteenveto kaudesta vielä tekemättä: “Pitää saada kiinni terveysmurheista”

“Maailman kahdeksannen ihmeen tehnyt” Kalle Palander joutui eriskummalliseen tilanteeseen – katso hulvaton haastattelu: “Otatko nämä bisset täältä?”

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat