1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Valioliiga pyrkii jatkamaan kautta kesäkuun alussa brittilehden mukaan

Jäljellä olevat ottelut pelattaisiin suunnitelman mukaan kuuden viikon jaksossa.

Kuva: Getty Images

Englantilaislehti Telegraphin mukaan jalkapallon Englannin Valioliiga yrittää jatkaa kauttaan 1. kesäkuuta. Torstaina Valioliiga kertoi, että sarja on tauolla ainakin 30. huhtikuuta asti. Jäljellä olevat ottelut ollaan valmiita pelaamaan ilman yleisöä ja nopeaan tahtiin kuudessa viikossa.

Valioliigan joukkueilla oli vielä jäljellä 8-9 ottelua, kun sarja laitettiin tauolle reilu viikko sitten. Liverpool johtaa sarjaa ylivoimaisesti 25 pisteen erolla toisena olevaan Manchester Cityyn ja on matkalla ensimmäiseen pääsarjan mestaruuteensa sitten vuoden 1990. Liverpool on hävinnyt tällä kaudella vain yhden valioliigaottelun.

Lehden tietojen mukaan Valioliiga haluaa Englannin jalkapalloliigoja hallinnoivan EFL:n kanssa pitää kauden jälkeen kahdeksan viikon tauon ennen kuin kausi 2020-21 voisi alkaa. Alkuperäisen suunnitelman mukaan ensi kauden pitäisi alkaa 8. elokuuta, mutta tästä suunnitelmasta jouduttaneen luopumaan.

Lue myös:

Southampton-pomolta rohkea avaus: Valioliigaa voisi jatkaa ennen kaikkien rajoitusten poistamista

Valioliigassa muutettiin sääntöjä koronaviruspandemian takia – kauden päättymispäivää ei määritellä

Päätöksenteon ytimessä oleva Aki Riihilahti avaa koronaviruksen miljardiluokan vaikutuksia jalkapalloon – "Harvoin näkee, että lajissa ei aina riidellä"