Suora

  • DreamHack Masters Spring 2020
  • Kuninkaallisten ja julkkisten korut

SVT:ltä kova urheilu-uutinen – Ruotsin maastohiihdon olympiavoittaja ja maailmanmestari vaihtaa ampumahiihtoon

Ruotsin SVT kertoo, että maastohiihdon olympiavoittaja ja maailmanmestari Stina Nilsson, 26, vaihtaa ampumahiihdon puolelle.

ampumahiihto
Stina Nilsson
Stina Nilsson AOP

Stina Nilsson on sprintin olympiavoittaja vuodelta 2018 Pyeongchangista sekä parisprintin ja viestin maailmanmestari vuoden 2019 MM-Seefeldistä. Tämän lisäksi Nilssonilla on neljä muuta olympiamitalia ja viisi MM-mitalikorokesijaa.

SVT kertoo, että äskettäin Stina Nilsson on nähty harjoittelemassa ampumahiihtoa Östersundin hiihtostadionilla.

Stina Nilsson on yksi Ruotsin suurimmista maastohiihtotähdistä. Kaudella 2018-2019 hän voitti maastohiihdon sprintticupin ja sijoittui maailmancupin kokonaiskilpailussa viidenneksi. Kuluvalla kaudella hänen suunnitelmansa menivät pieleen kylkiluissa olleen rasitusmurtuman takia.

Nilsson seuraa maannaisensa Magdalena Forsbergin jalanjälkiä. Forsberg oli maastohiihdossa vapaan hiihtotavan taitaja ja vaihtoi sen jälkeen lajikseen ampumahiihdon, jossa hänestä tuli yksi kaikkien aikojen parhaista lajihuipuista muun muassa kuudella maailmancupin tittelillään.

Sunnuntai-iltana Nilsson vahvisti itse SVT:n tiedon (siirryt toiseen palveluun) omalla Instagram-tilillään (siirryt toiseen palveluun), jossa kertoi kilpailevansa ampumahiihdossa jo ensi kaudella.

Stina Nilsson, 2019 MM-Seefeld
Stina Nilsson

– Olen täysin tietoinen siitä, ettei urheilu ole tärkeää tällä hetkellä. Mutta. Ehkä tarvitsemme myös tällaisena aikana hulluja ja hauskoja uutisia. Ja minulla on kaikki pelissä uuden urani suhteen. Laitan maastohiihtouran hyllylle ainakin väliaikaisesti ja satsaan täysillä ampumahiihtoon tulevalla kaudella, julisti Nilsson.

Lähteet: SVT

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat