Suora

  • Urheiluruutu

Uransa lopettanut Kaisa Mäkäräinen sai vinkkejä Sami Jauhojärveltä, Janne Ahoselta ja Kalle Palanderilta – ampumahiihtotähti kuittasi kylmästi

Urheilustudiossa nähtiin sunnuntaina urheilijaeläkeläisten värikäs keskustelu.

ampumahiihto
Näin Janne Ahonen, Kalle Palander ja Sami Jauhojärvi neuvovat uransa lopettanutta Kaisa Mäkäräistä
Näin Janne Ahonen, Kalle Palander ja Sami Jauhojärvi neuvovat uransa lopettanutta Kaisa Mäkäräistä

Ylen Urheilustudiossa nostalgiaviikonloppu huipentui uransa lopettaneiden huippu-urheilijoiden nojatuolikeskusteluun. Uransa lopettaneet, nykyiset tv-kommentaattorit, Kalle Palander, Janne Ahonen ja Sami Jauhojärvi antoivat vinkkejä vastikään uransa lopettaneelle Kaisa Mäkäräiselle.

– Minulla olisi yksi vinkki. Jos haluat ostaa kartanon, hevostilan ja hevosia esimerkiksi kuusi kappaletta, voin antaa yhden neuvon. Ja se on: Älä osta! Palander sanoi.

– Muistakin talousneuvoista älä soittele minulle. Olen saanut rahaa palamaan niin paljon kaikkeen.

Ahonen ehdotti Mäkäräiselle, että kuusi hevosta ei riitä.

– Pitäisi olla vaikka kuusituhatta hevosta. Iso rivi kilpa-autoja ja siitä moottoripyöriä. Siitä kannattaa lähteä. Tuhansista hevosista. Ei muutamista, myös kiihdytysautoilustaan tunnetuksi tullut Ahonen heitti.

Kalle Palander muistutti myös mahdollisesta halusta palata takaisin kisoihin.

– Sinun kannattaa tehdä comeback, koska ei ole muuta kuin urheilu-ura. Siitä kannattaa kysyä Ahoselta, Palander sanoi.

– Ensimmäinen vinkki comeback-hommaan, että älä hävitä luottovarusteitasi. Säilytä tutut sukset, monot, sauvat ja ase. On hirveä homma kerätä koko paketti uudestaan, kun päättää tulla takaisin.

Kaisa Mäkäräinen ei jäänyt sanattomaksi, vaan tykitti Ahoselle ja Palanderille tiukan vastauksen.

– Olen ajatellut, että comebackit on vain miehiä varten. Sen takia sanoin, että lopetan vain kansainvälisen ampumahiihtourani. Viime viikonloppunakin sanoin sen, että minut jossain piirikunnallisissa tai SM-viesteissä nähdään numerolappu päällä, Mäkäräinen kuittasi.

– Se on muuten hyvä, Palander vastasi.

Sami Jauhojärvi liittyi keskusteluun sanomalla, että Palanderia tai Ahosta ei kannata kuunnella hirveästi.

– Anna kellua vähän aikaa. Katso, mitä virta tuo tullessaan. Pidä puhelin päällä, Jauhojärvi vinkkasi ja kysyi, onko Mäkäräiselle tullut vielä paljon tarjouksia tehdä sitä sun tätä lopettamispäätöksen jälkeen.

Mäkäräinen totesi, että hänen managerinsa Harri Halme ei ole vielä kertonut yhteydenottopyynnöstä. Mutta Mäkäräinen uskoi, että tilanteen rauhoittumisen jälkeen erilaisia tarjouksia alkaa tulla.

–Veikkaan, että kyselyitä on tullut aika paljon. Sinä olet ollut sitoutunut ja koko elämä on pyörinyt urheilun ympärillä, Jauhojärvi totesi.

Urheilustudion katsojat olivat myös kysyneet kovasti WhatsAppin välityksellä, kiinnostaako Mäkäräistä siirtyä tulevaisuudessa esimerkiksi valmentajaksi.

– Varmasti jollain tasolla. En lajia ja tasoa tiedä. Olen sanonut ennenkin, että valmentajan ura on vähän samanlainen kuin huippu-urheilijankin. Pitää lähteä liikkeelle alemmista tasoista: Kuntoilijoista tai nuorista. Oppii pikku hiljaa ja kerää kokemusta, Mäkäräinen sanoi.

– Näkisi, onko yhtään hyvä valmentamisessa, saisiko tulosta aikaiseksi tai tykkääkö urheilijat. Ei voi hypätä heti minkään huippu-urheilijan valmentajaksi. En myöskään usko, että elämäni muuttuisi hirveästi vaihtamalla roolia. Menee vuosia, että minut nähdään valmentamisen kaltaisessa roolissa, jos nähdään ollenkaan.

Katso keskustelu ylhäältä kuvaa klikkaamalla!

Lue lisää:

Yllättävä kosinta siivitti Kaisa Mäkäräisen ensimmäiseen kovaan arvokisasuoritukseen – Mäkäräinen oli aluksi vihainen tulevalle miehelleen kosinnan ajankohdasta

Sami Jauhojärvi halusi nostaa esiin tämän nostalgisen Norjan hiihtotappion: “100 000 ihmistä ihan hiljaa”

Janne Ahonen jyräsi voittoon Yle Urheilun asiantuntijoiden urheilutietovisassa – Kalle Palander ihmetteli tyrmäystä heti avauserässä: “Mistä sinä näitä vetelet?”

Hannu Lammikon urheiluvisa – nämä pirullisen vaikeat 20 kysymystä hallitsee vain todellinen tietäjä!

Nyt herkutellaan arkistojen aarteilla ja kansakuntaa sykähdyttäneillä talviurheiluhetkillä – katso Urheilustudion nostalgiaviikonlopun sunnuntain herkut

Kaisa Mäkäräinen jälleen suomalaisten suosikkiurheilija, Teemu Pukki nousi peräti 20 sijaa

Kommentti: Kaisa Mäkäräisen tarinassa yksi tekijä on kiehtovuudessaan aivan omaa luokkaansa – ja siinä piilee hänen suosionsa salaisuus

Jarmo Punkkinen keskusteli suojattinsa kanssa ennen lopettamispäätöstä: "Sanoin, että sinun pitää olla sydämessäsi varma asiasta, ettei tarvitse katua myöhemmin"

Kaisa Mäkäräinen tunteellisena haastattelussa: “Olen varma, että kaipaan heitä eniten"

Elä uudelleen Kaisa Mäkäräisen uran viimeinen huikea kisa! Suomalaistähden päätöskisan jättipotti jäi vain sekuntien päähän

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat