Suora

  • Digital Racing eSM 2020 -karsintasarja, 5. osakilpailu
  • "Uskalla olla oma itsesi!" - lukihäiriö ja ADHD eivät ole estäneet Ronja Savolaista matkalla olympia- ja MM-menestykseen
  • Urheiluruutu

Janne Ahonen hyppäsi maailmanmestariksi kylkiluu murtuneena – katseli suoritustaan Urheilustudiossa ilmeenkään värähtämättä: "Tuuletuksissa kylkiluu räpsähti uudestaan"

Kylkiluu murtui vielä kerran, kun Ahonen kaatui ennätyspitkän hypyn Planican lentomäessä.

mäkihyppy
Urheilustudion nostalgiaviikonloppu
Urheilustudion nostalgiaviikonloppu

Urheilustudion nostalgiaviikonlopussa seurattiin sunnuntaina muun muassa suurmäen MM-kilpailua Oberstdorfissa 2005, joka päättyi Janne Ahosen maailmanmestaruuteen.

Ahonen katsoi itse kilpailua studiossa ilmeenkään värähtämättä.

– En ole vähään aikaan noita hyppyjä nähnyt, joten keskityin katsomaan niitä. Totta kai tunteet myllertävät sisällä, mutta pysyi kuitenkin silmä kuivana tällä kertaa, Yle Urheilun asiantuntijana nykyään toimiva Ahonen sanoi.

Ahonen hyppäsi tuolloin maailmanmestariksi kylkiluu murtuneena.

– Ennen noita kisoja oli kaikenlaista harmia. Viikkoa ennen kisoihin lähtöä en tiennyt pystynkö hyppäämään. Olin tosi kipeä ja yskin kylkiluut rikki. Normaalimäessä kylki vaivasi enemmän. Sitten se alkoi paranemaan ja oli ihan kohtuullisella mallilla suurmäen aikana. Tuuletuksissa se räpsähti vähän uudestaan, Ahonen kertoi.

– Pystyin kuitenkin hyppäämään joukkuemäen. Sitten se taas parani, kunnes keväällä Planicassa kaatumisessa se räpsähti taas uudestaan.

Planican lentomäessä oli sinä keväänä melkoiset ennätysmurskajaiset. Ahonen hyppäsi 240 metriä, joka oli silloin kaikkien aikojen pisin hyppy. Hän kuitenkin kaatui hypyn ja kylkiluu meni uudestaan. Häntäluuhunkin tuli kova tälli. Myös Ahosen hyppylasit lensivät päästä ja katosivat.

Ahonen voitti kuitenkin maailmancupin kokonaiskilpailun. Häntä oltiin viemässä kaatumisen jälkeen sairaalaan, mutta Ahonen meni pokkaamaan cupin voittopalkinnon.

Lue myös:

Yllättävä kosinta siivitti Kaisa Mäkäräisen ensimmäiseen kovaan arvokisasuoritukseen – Mäkäräinen oli aluksi vihainen tulevalle miehelleen kosinnan ajankohdasta

Uransa lopettanut Kaisa Mäkäräinen sai vinkkejä Sami Jauhojärveltä, Janne Ahoselta ja Kalle Palanderilta – ampumahiihtotähti kuittasi kylmästi

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat