1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. NHL

Perheenlisäystä odottava Tuukka Rask pohtii uransa jatkoa – metallimusiikin ystävä sai alkuvuodesta lahjan, jonka pariin pääsee nyt useammin

Tuukka Rask pohti uransa lopettamista Boston Globe -lehden haastattelussa.

Tuukka Rask torjui Philadelphiaa vastaan maaliskuun alussa. Kuva: Getty Images

Boston Bruinsin maalivahti Tuukka Rask ehti pelata 41 NHL-ottelua ennen kuin kausi keskeytyi koronaviruksen takia. Suomalaisvahti väläyttää Boston Globe -lehden (siirryt toiseen palveluun) haastattelussa, että ensi kausi voi jäädä uran viimeiseksi.

– Sopimustani on jäljellä yksi vuosi, joten saa nähdä, pelaanko enää sen jälkeen. On mahdollista, että en pelaa, Rask sanoi.

Rask, 33, on pelannut koko NHL-uransa Bostonissa. Ensimmäiset ottelunsa hän pelasi seurassa kaudella 2007–2008. Suomessa Ilves-kasvatti ei aio enää pelata.

Raskilla on kaksi tytärtä. Kolmas lapsi on tulossa, sillä vaimo Jasmiina on parhaillaan viimeisillään raskaana. Kun pelit loppuvat, ne loppuvat NHL-kaukalossa.

– Sitten on aika keskittyä perheeseen ja olla kotona. Joudun matkustamaan paljon, ja se laittaa ajattelemaan, kun kotona on lapsia. Rakastan pelaamista, mutta matkustaminen on rankkaa.

Savonlinnalaislähtöinen Rask pelasi tammikuussa NHL-uransa 500:n ottelun ja sai joukkuekavereiltaan mieluisan lahjan, josta on iloa vielä uran päättymisen jälkeenkin. Rask tunnetaan metallimusiikin ja etenkin Metallica-yhtyeen fanina, joten hänelle luovutettiin (siirryt toiseen palveluun) Metallica-teemainen rumpusetti.

– Se on kellarissani. Se on tarpeeksi hiljainen, joten en häiritse naapureita. Yritän soittaa rumpuja, kun lapset ovat koulussa, Rask kertoo.

Kun NHL-kausi on keskeytettynä, rumpujen soittamiselle on enemmän aikaa. Rask vakuuttaa, että muusikoksi hän ei aio pelaajauransa jälkeen kuitenkaan ryhtyä.

– Ei missään tapauksessa. Tai no, aina on mahdollisuus, Rask totesi salamyhkäisesti.

Lue myös:

NHL-seura tiedotti toisesta koronaviruksen saaneesta pelaajasta

Rinne varattiin NHL:ään 16 vuotta sitten viimeisten joukossa, nyt suomalaisten ykkösnimi on Lundell – tämän vuoden pelaajatarkkailu tapahtuu videoilta