1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Jääkiekon miesten SM-liiga

HPK teki nimekkäitä pelaajahankintoja – MM-mitaleitakin kerännyt konkaripuolustaja palaa kotimaan kaukaloihin

Myös Jukurit kertoi useasta pelaajahankinnasta jääkiekon SM-liigassa.

Ville Koistinen palaa Euroopan kiertueeltaan SM-liigaan. Kuva: AOP

Jääkiekon SM-liigaseura HPK kertoi maanantaina viidestä uudesta pelaajahankinnasta. Hyökkääjä Jesse Mankinen siirtyy kahden vuoden sopimuksella Hämeenlinnaan Lahden Pelicansista.

– Jesse on osoittanut urallaan, että hän pystyy olemaan tehokas, vaikka viime kausi olikin hieman haastava hänelle. Kyllä hänen paikkansa HPK:ssa on ehdottomasti kahdessa ensimmäisessä kentällisessä, HPK:n urheilujohtaja Mika Toivola kuvaili tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

SaiPa-kasvatti Mankinen on pelannut SM-liigassa myös KalPassa. Ulkomailla hän on pelannut lyhyet pätkät KHL-seura Vitjaz Podolskissa ja tänä keväänä sveitsiläisessä HC Davosissa. Mankinen on yltänyt kahdesti urallaan 39 pisteen kausiin SM-liigassa.

Jesse Mankinen vaihtaa Pelicansin HPK:hon. Kuva: AOP / Tomi Natri

Konkaripuolustaja Ville Koistinen, 38, palaa kotimaan kaukaloihin seitsemän kauden Euroopan kierrokseltaan. Koistisen sopimus HPK:n kanssa on yksivuotinen. Päättyneellä kaudella hän pelasi saksalaisessa Ingolstadtissa ja tshekkiläisessä Sparta Prahassa.

Ilveksen kasvattina tunnettu Koistinen muistetaan maajoukkueen paidasta MM-kisoista 2007 ja 2008, joista ensimmäisistä kisoista tarttui palkintokaappiin MM-hopea ja toisista MM-pronssi.

– Ville on tietysti kokenut ja maailmaa nähnyt pelaaja, joka omaa hyvät kiekolliset taidot. Odotamme Villen tuovan puolustuspelaamisen lisäksi lisäulottuvuutta ylivoimaamme, Toivola sanoi.

Lisäksi HPK kertoi Harri Kainulaisen, Eemeli Räsäsen ja Daniel Mäkiahon hankinnoista. Kainulainen teki viime kaudella Mestiksessä 55 tehopistettä Kiekko-Vantaan paidassa.

Myös Jukurit ahkerana pelaajamarkkinoilla

SaiPasta Jukureihin siirtyvä Anssi Löfman on yksi kuudesta mikkeliläisseuran uudesta pelaajasta SM-liigassa. Yli 500 ottelua pääsarjassa pelannut Löfman, 32, teki kaksivuotisen sopimuksen.

– Uskon tuovani tasaisuutta ja tukea siihen, että joukkue pelaa yhtenäisesti, Liigassa SaiPan lisäksi JYPiä edustanut Löfman arvioi Jukurien tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

Anssi Löfman on Jukurien uusi vahvistus. Kuva: AOP / Mikko Lieri

Teemu Pulkkinen siirtyy Jukureihin Yhdysvalloista, jossa hän on opiskellut liikuntatieteitä. Muut Jukurien uudet hyökkääjät ovat Mestiksen Kooveesta siirtyvä Otto Mäkinen, aiemmin muun muassa Ässiä edustanut Mikael Saha ja IPK:ssa pelannut Venäjän ja Meksikon kaksoiskansalainen Kristian Afanasyev. Puolustaja Atte Mäkinen palaa Suomeen kahden Ranskan Rouenissa pelatun kauden jälkeen.

Lue myös:

Suomalainen Joonas joutuu pelaamaan jääkiekkoa maassa, jossa koronavirus on vitsi jopa presidentille: "Hän oli kommentoinut, että saunalla ja vodkalla tautia voi ehkäistä"

Kolmas SM-liigaseura tiedotti yt-neuvotteluista – tällä kertaa vuorossa JYP

SaiPan Ville Kohoa juhlitaan tähtiottelussa elokuussa