Myös Iso-Britannia vetäytyy olympialaisista, jos koronavirus jatkaa leviämistä: "Liitymme pian Kanadan ja Australian joukkoon"

Britannian olympiakomitean puheenjohtaja Hugh Robertson ilmoitti asiasta maanantaina.

Tokion olympialaisten alkaminen heinäkuussa näyttää päivä päivältä epätodennäköisemmältä. Kuva: Getty images

Iso-Britannian olympiakomitea ei aio lähettää Tokion olympialaisiin joukkuetta, mikäli koronavirus leviää ennusteiden mukaan. Britannian olympiakomitean puheenjohtaja Hugh Robertson kertoi asiasta BBC:lle maanantaina.

Kanada ilmoitti ensimmäisenä maana vetäytyvänsä Tokion olympialaisista ja paralympialaisista. Myös Australian joukkueen johtaja Ian Chesterman ilmoitti ponnekkaasti, ettei olympialaisia voi järjestää heinäkuussa. Yleisradioyhtiö ABC:n mukaan australialaisille urheilijoille on kerrottu, että heidän on syytä valmistautua kisojen siirtymiseen ensi vuoteen.

– Oletan, että liitymme pian Kanadan ja Australian joukkoon. Mielestäni tämä on hyvin yksinkertaista. Jos virus jatkaa leviämistä, kuten ennustettu, en näe, että voisimme missään nimessä lähettää joukkuetta, Robertson kertoi BBC:lle. (siirryt toiseen palveluun)

Kanadan, Australian ja Iso-Britannian lisäksi myös Uusi-Seelanti on väläyttänyt boikottia. Maanantai-iltana myös Sveitsin olympiakomitea ilmoitti, että kisoja on siirrettävä.

Tokion olympialaisten pitäisi alkaa heinäkuun 24. päivä. Kansainvälinen Olympiakomitea on ilmoittanut päättävänsä olympialaisten kohtalosta neljän viikon sisällä.

Robertsonin mukaan tilanne on kuitenkin hyvin selkeä.

– Ensinnäkin en näe, että urheilijat tai joukkue voisivat olla valmiita silloin. Harjoittelupaikat ovat ymmärrettävästi kiinni ympäri maan, joten he eivät voi valmistautua kuten heidän tulisi. Toiseksi kyse on olympialaisten soveliaisuuden järjestämisestä tälläisinä aikoina, Robertson avasi.

Japanin pääministeri Shinzo Abe myönsi maanantaina, että olympialaisten siirtäminen alkaa näyttää todennäköiseltä. Aiemmin Japanin poliittinen johto on vakuuttanut, että kisat järjestetään suunnitellusti.

Lue myös: