Suora

  • Urheiluruutu

Uinnin olympiavoittaja kuvaa koronaa rajuksi kokemukseksi: "Tämä on pahin virus, jonka olen koskaan kokenut"

Cameron van der Burgh on rintauinnin olympiavoittaja Lontoon 2012 olympialaisista

uinti
Cameron van der Burgh
Lintao Zhang / Getty Images

Uinnin olympiavoittaja ja kuusinkertainen maailmanmestari Cameron van der Burgh kannustaa myös nuoria ihmisiä suhtautumaan vakavasti koronavirusuhkaan. Hän sairastui virustautiin kaksi viikkoa sitten ja kuvailee sitä pahimmaksi virustautikokemuksekseen.

– Tämä on pahin virus, jonka olen koskaan kokenut, vaikka olen terve, hyväkuntoinen, urheilun ansiosta vahvakeuhkoinen, elämäntavoiltani esimerkillinen ja riskiryhmään verrattuna nuori, van der Burgh kertoo BBC:n haastattelussa.

Eteläafrikkalainen van der Burgh 31, on rintauinnin olympiavoittaja Lontoon 2012 olympialaisista. Nyt hän kannattaa Tokion 2020 kisojen lykkäystä ensi kesästä myöhemmäksi.

– Urheilijat jatkavat olympiavalmistelujaan, kun kisojen siirto ei ole varmaa. Se altistaa heidät tarpeettomasti riskille sairastua, van der Burgh korostaa.

Van der Burgh lopetti aktiiviuransa kaksi vuotta sitten. Omista kokemuksistaan hän arvioi, että sairastuminen aiheuttaisi urheilijalle syvän notkahduksen kilpauraan.

– Pahimmat oireeni, kuten korkea kuume, ovat jo ohi, mutta olen edelleen todella uupunut eikä sitkeä yskä tahdo hellittää, van der Burgh kuvaa nykytilaansa.

– Kaikenlainen fyysinen aktiviteetti, esimerkiksi kävely, uuvuttaa minut moneksi tunniksi.

Lue myös:

USA Today: Tokion olympialaiset siirtyvät

KOK:n jäsen Sari Essayah sanoo, että olympialaisten siirtäminen näyttää nyt hyvin todennäköiseltä – kertoo, miksi lopullinen päätös saattaa viedä vielä aikaa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat